lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Iнтернет - не паркан!

Герб міста Полтави  1803Репліка землякам про новостворений сайт Полтавського земляцтва міста Москви

Вже вдруге за останній час мені доводиться цитувати відомого культуролога і есеїста Олександра Геніса, котрий сказав: «Iнтернет – це просто паркан, на якому кожен дурень пише все, що заманеться». Нічого дивного: всесвітня мережа все активніше втручається в наше життя, сягаючи найвіддаленіших куточків - не лише географічних, але й людської свідомості. А це означає, що потрібно дуже обережно користуватись таким важливим і водночас гострим  медіа-інструментом,яким є Iнтернет. Та чи завжди й в усіх це виходить? На жаль – ні!..

Побачив днями на «Кобзі» повідомлення про створення в Москві Полтавського земляцтва та відкриття відповідного сайту. Зрадів несказанно: ну, думаю, нарешті і в нас буде, «як в людей» - своя громада в Москві! Але, відвідавши сайт, був здивований, розчарований, обурений… (читай цитату на початку). Про релевантну (тобто важливу, необхідну інформацію) навіть немає мови, тому, що сайт забитий різним інформаційним непотрібом, який не тільки не відповідає політиці сайту, меті його створення, але є відверто вульгарним і навіть брутальним. Переважна більшість матеріалів почерпнута, без сумніву, з бульварних газеток не кращого гатунку. А де розповіді про мальовничий і багатий талантами полтавський край, про видатних людей Полтавщини, про вихідців з України, які в Росії - другій своїй Батьківщині, заслужили славу й стали відомими? Нічого цього немає, а натомісць – радіоролики в форматі МР-3 із записами так званих гуморесок про «хохлів» і «кацапів, щедро здобрених відбірним матом. Гарний підхід до налагодження контактів українців і росіян та формування спільного культурного простору – нічого сказати…

Першою моєю думкою було: це – провокація. Якісь деструктивні сили (на зразок тих, що пікетують Бібліотеку української літератури) за допомогою хакерів зуміли «зламати» сайт і мають намір посіяти розбрат і недовіру поміж двома сусідніми народами. А потім подумав, що це неможливо з ряду причин, хоча деякі сумніви все-таки залишились. Якщо ж ми самі таке діємо…

В списку моїх земляків, які стали засновниками нової громади, справді, гідні, відомі люди. Але незрозуміло - хто формуе політику сайту і контролює його роботу? До речі, щодо оформлення, то тут у мене особисто питань немає – не гірше і не краще, ніж в інших, і навіть простежується певний власний стиль. Що ж стосується змісту… Абсолютно впевнений у тому, що славна Полтавщина, яка народила світові Григорія Сковороду, Iвана Котляревського, Миколу Гоголя, Остапа Вишню (якщо вже ви, шановні, беретеся до гумору, то почитайте його твори) і ще багатьох талановитих і працьовитих людей – не заслуговуе такої зневаги й дилетанства, які я побачив на сайті Полтавського земляцтва.

На світлині: Герб міста Полтави 1803.

Віктор ГIРЖОВ,  

Член Спiлки журналiстiв України

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

5.02.2007

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка