lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Головне українське свято на Уралі

Українці Єкатеринбурга урочисто відзначили 30-річчя Незалежності України

Цей урочистий захід, організований  Консульством України в Єкатеринбурзі спільно з «Спілкою Українок Уралу» розпочався 23 серпня з підняття перед Консульством Державного Прапора України і виконання  Державного Гімну України. З вітальними промовами до учасників звернулися Консул України Георгій Закраявський, віце-консул Віталій Лебедівський, перші керівники українського осередку м. Єкатеринбурга Стефан Паняк та Петро Кікілик. Гостей свята також  привітав голова Курганського українського товариства «Ясень»  Олександр Остапчук. А  ведучою заходу була я, голова «Спілки Українок Уралу» Лідія Ковалів.

Святкову тональність продовжила у концертній програмі, присвяченій Дню Прапора України і Дню Незалежності України пісня «Гей, соколи!» у виконанні 14-річного Григорія Куки з Омська. Далі  підхопив заряд цього настрою колектив з Тюмені «Два дубки» піснею «Вітре буйний», сольно виконали пісні Каріна Петрушкевич та Валентина Фесенко. Леонід Клисенко розповідав гуморески Павла Глазового. Талановито представив свою пісню «Ми родом з України» родинний гурт «Збіжжя» з Омська (Лідія Близнова і Григорій Кука). Чарівно співала лауреатка цьогорічного Першого фестивалю «Українська осінь на Уралі» Анна Фролова. Дует у складі Ольги Паняк та Олени Реви виконав українську народну пісню «Вже би'м була їхала, вже би'м була йшла», а дружина Консула Світлана Закраявська і ветеран українського руху в Єкатеринбурзі Микола Кернесюк читали свої вірші. Тож, концерт видався, можна сказати, по-сімейному теплим, дружнім і емоційно піднесеним.

Традиційно усі гості і учасники були запрошені до святкового фуршету. Щиро вдячні всім учасникам і гостям нашого заходу, адже Україна у серці кожного з нас.

Лідія Ковалів, голова «Спілки Українок Уралу»

На світлинах:

1. Лідія Ковалів, голова «Спілки Українок Уралу»

2. Підняття Державного Прапора України перед Консульством України в Єкатеринбурзі, 23 серпня 2021 р.

 3. Делегація з Тюмені з Консулом Георгієм Закраявським (третій ліворуч) і віце-консулом  Віталієм Лебедівським (крайній праворуч)

4. Голова Курганського товариство «Ясень» Олександр Остапчук (ліворуч) з дуетом «Два Дубки»

5. Учасники святкового концерту в Єкатеринбурзі, 23 серпня 2021 р.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка