lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Плідна співпраця

Микола СергієнкоБібліотека ім. Гончарові (м. Краснодар, вул. Селезньова, 102) тісно співпрацює с Товариством українців Кубані та його головою Сергієнком Миколою Григоровичем.

Дякуючи їм, книжковий фонд бібліотеки поповнюється творами українських авторів, літературою про історію, культуру українського народу, періодичними виданнями.

Активна участь товариства в національних заходах, що організовує наша бібліотека робить кожне з них яскравішим і багатшим. Микола Григорович Сергієнко, спілкуючись з читачами, завжди готовий поділитися знаннями про творчість письменників України, про те, що їх творчість стала надбанням всіх народів, читає вірші рідною українською мовою. На культурно-дозвільних заходах часто буває прекрасний хор, яким керує Т.П. Здебська. Вона, на прохання української громади, завжди схвально відгукується і з своїми вихованцями часто буває в стінах нашої бібліотеки. Пісні, а значить вірші і музика, в їх виконанні сплітаються в яскравий український пісенно-поетичний вінок театралізованої вистави, знаходять відгук в душах кожного глядача. Із захватом сприймають виступи своїх ровесників-виконаців учні шкіл мікрорайону і читачі похилого віку, які розчулено спостерігають за виступом і ансамблю бандуристок під керівництвом Л.В. Ціхоцькою.

Діти, яких захопила українська культура і які тим чи іншим чином причетні до роботи українського товариства, що діє в Краснодарі (це, в основному, вихованці школи народного мистецтва) брали участь в проведенні усного журналу "Великий народний поет" (до дня народження Т.Г. Шевченка), у вечорах-зустрічах молоді з ветеранами Великої Вітчизняної війни, літературно-музичній композиції "У віршах і музиці оспіваний", заходах до дня міста і нового свята народної єдності.

Колектив бібліотеки, її читачі висловлюють щиру подяку Товариству українців Кубані, школі народного мистецтва за справжню естетичну насолоду і співпрацю.

Ірина СЕРДЮК,

завідуюча бібліотекою ім. І. Гончарова.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка