Українці Поволжя відзначили 205-ту  річницю з дня народження Кобзаря

У Нижньокамську (Республіка Татарстан)  9 березня, в 205-й день народження Тараса Шевченка, пройшли церемонія нагородження і гала-концерт VIII Відкритого конкурсу на краще читання поетичних творів «Слово лунаюче, слово живе», який Нижньокамське українське товариство «Вербиченька» традиційно проводить на честь великого українського поета Тараса Шевченка і класика татарської літератури Габдули Тукая.

Основними задачами конкурсу, було залучення молоді до світу мистецтва і поезії, розвиток мовного жанру, зміцнення дружби дітей різних націй, прищеплення поваги до цінностей світової літератури та культурної спадщини різних народів.

Вік учасників конкурсу не був обмежений. А електронний формат дозволив взяти участь у конкурсі представникам різного віку, дарувань та фізичних можливостей з багатьох міст Татарстану, Башкортостану, Ульяновської, Пензенської, Самарської областей і навіть сибірського Томську.

Було подано 105 заявок на вірші й пісні українською, російською, татарською й польською мовами, а на виставці представлено 108 малюнків та 42 доробки.

Юні читці з Нижньокамська також взяли участь у  XVIII Всеросійському  конкурсі на краще читання поетичних творів Тараса Шевченка, що відбувся у Москві 29 березня, і завоювали  два других місця у різних вікових категоріях.

А 13 квітня в Міському культурно-дозвільному центрі Уфи (Республіка Башкорстан)  відбувся щорічний звітний концерт Народного хору української пісні Башкортостану і України «Кобзар». У програмі концерту були українські народні та авторські пісні, пісні народів Росії російською, українською, білоруською, башкирською, чуваському мовами. Обов'язковою частиною програми «Кобзаря» за традицією є виконання творів на слова Тараса Шевченка. Концерт пройшов в присутності великої кількості глядачів і з незмінним успіхом.

Людмила Найденко, заступник голови НКА УТ «Вербиченька»


На світлинах:

  • Людмила Найденко, заступник голови УТ «Вербиченька»
  • Переможці конкурсу «Слово лунаюче, слово живе», березень, 2019
  • Виступ народного хору «Кобзарь» (Уфа), березень, 2019

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка