lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 У Кабміні обговорили роль діаспори в інформаційній політиці України
Марічка Паплаускайте, журналіст
Марічка Паплаускайте, журналіст

Українці по всьому світу мають змогу ділитись новинами своїх громад завдяки єдиному інформаційному ресурсу діаспори - Медіа-порталу VIDIA, який є інформаційним мостом між діаспорою та Україною.

Про це під час наради у Кабінеті Міністрів під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Олександра Сича поінформувала журналіст видання Марічка Паплаускайте.

Нарада відбулась у четвер, 29 травня, і стосувалася питань активізації зв'язків із закордонними українцями. Участь у ній взяли представники МЗС, МОН, Мінсоцполітики, УВКР, СКУ, організацій українців в Італії, Греції, Росії, Сербії, Канади, США та ін.

Одним із пунктів порядку денного було питання інформаційної політики за кордоном, зокрема у діаспорі.

Заступник Міністра культури Олександр Журавчак зауважив важливість інформаційного ресурсу, який об'єднував би українців по всьому світу. Наразі єдиним таким виданням є Медіа-портал VIDIA.

«VIDIA - це найбільший незалежний інформаційний ресурс діаспори. Видання, цитоване провідними ЗМІ в Україні, яке висвітлює життя діаспори та головні українські новини.

Окрім того, наші телесюжети виходять в ефір на головних українських телеканалах, - розповіла Марічка Паплаускайте. - Ми відкриті до співпраці і запрошуємо українців, що проживають будь-де, повідомляти нам про новини громад, їх проблеми чи здобутки».

Наразі VIDIA найбільше читають в Україні, США, Росії, Італії, Канаді, Німеччині, Великобританії, Польщі, Іспанії та Чехії.

Участь у нараді взяв також журналіст VIDIA Юліян Гайда, який, як народжений у США українець, брав активну участь у обговоренні проблем діаспори, зокрема питання посвідчень закордонного українця.

Передрук з сайту http://vidia.org/2014/23942

Додаткова інформація: http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%B4%D1%96%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96_%D1%96%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82-%D0%97%D0%9C%D0%86

http://uop.net.ua/category/zmi-ukrajinskoji-diaspory/

http://vidia.org/2014/23945

http://missukrainiandiaspora.com/news

Марічка Паплаускайте під час наради
Марічка Паплаускайте під час наради
Юліян Гайда, фахівець у медіа-сфері, брав активну участь в обговоренні проблем діаспори
Юліян Гайда, фахівець у медіа-сфері, брав активну участь в обговоренні проблем діаспори
Учасники наради
Учасники наради

На світлинах: Марічка Паплаускайте, журналіст. Марічка Паплаускайте під час наради. Юліян Гайда, фахівець у медіа-сфері, брав активну участь в обговоренні проблем діаспори. Учасники наради.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка