lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Резолюція інформаційної секції
Голова секції Михайло Сидоржевський
Голова секції Михайло Сидоржевський

ЗМІ та демократія

Вільна діяльність засобів масової інформації є надійною запорукою демократії у суспільстві.

Без вільної преси неможливий демократичний розвиток країни.

Без свободи слова, незалежних ЗМІ та системи протидії негативним інформаційним впливам незалежна Україна немислима.

Разом з тим, реалії сучасного політичного життя засвідчують, що в українській державі бракує системного підходу до проблем розвитку інформаційного простору, не існує зваженої інформаційної державної політики, яка покликана забезпечити висвітлення в ЗМІ реального стану справ.

Україна слабо представлена у світовому інформаційному просторі і програє інформаційну війну опонентам. Бракує державної інформаційної стратегії і для українців зарубіжжя. Не існує живого постійного зв'язку між українцями, які живуть за кордоном, та батьківщиною.

Відсутні ефективні механізми протидії негативним інформаційним впливам з боку іноземних держав.

В українських засобах масової інформації, як і в державній політиці, практично відсутня тема патріотизму, любові до Батьківщини, гордості за неї.

Посилюється практика нав'язування маніпулятивних технологій у ЗМІ, інформаційних спецоперацій, обслуговування інтересів власників та наближених до них фінансово-політичних груп та втягування журналістів у політичну боротьбу.

Журналістські колективи залишаються беззахисними перед свавіллям власників та менеджменту ЗМІ.

Журналісти констатують повернення цензури у вітчизняні мас-медіа в новому обличчі: замість "темників" їм доводиться боротися із судовими позовами.

Разом з тим, для того, щоб розпочати процес суспільного одужання, побороти глибинну корупцію, потрібні глибинні політичні зміни. А цього не можна зробити без незалежних засобів масової інформації.

Відповідно, шлях до неупередженої інформації лежить через розвиток громадянського суспільства.

Учасники інформаційної секції V Всесвітнього форуму українців пропонують:

- у Державній програмі «Діаспора до 2015 року» та наступних програмах відновити пункт «Створення об'єднаних редакцій преси, радіо, телебачення в місцях масового розселення українців»;

- пропонувати Міністерству закордонних справ працювати в напрямку досягнення паритетності в становищі автохтонних меншин в Україні і в країнах, де українці становлять меншину, а саме стосовно інформаційного забезпечення та забезпечення літературно-науковими виданнями;

- створити Інформаційний сайт зарубіжного українства як перший етап на шляху до створення Інформаційного порталу. Створити робочу групу з метою розробки проекту Інформаційного сайту зарубіжного українства. Налагодити контакти з українськими громадами і українськими мас-медіа за кордоном;

- створити в Києві Культурно-інформаційний центр світового українства. Передбачити його бюджетне фінансування.

Голова секції - Михайло Сидоржевський

Секретар - Тарас Чернега

Ухвалено на V Всесвітньому Форумі українців

21.08.2011 р.

Передрук: Сайт УВКР

http://www.uvkr.com.ua/ua/analytics/rezolyutsiya_informatsiynoyi_sektsiyi_v_vsesvitnogo_forumu_ukr.html

На світлині: Голова секції Михайло Сидоржевський.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка