lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Захистити українську бібліотеку в Москві!

uvkrЗаява Української Всесвітньої Координаційної Ради  з приводу намірів Уряду Москви ліквідувати бібліотеку української літератури в Москві

Об'єднання українців Росії, Федеральна національно-культурна автономія українців Росії, а також Регіональна громадська організація українців Москви повідомляють, що Уряд Москви планує реорганізацію Бібліотеки української літератури в Москві. Члени цих організацій вважають, що така реорганізація означатиме ліквідацію бібліотеки.

Українська Всесвітня Координаційна Рада звертається до Президента України Віктора Ющенка, Голови Верховної Ради України Олександра Мороза, до Прем'єр-міністра України Віктора Януковича з просьбою негайно відреагувати на цей варварський намір урядовців Москви, захистити  українську бібліотеку в Москві.

Реорганізовувати цю бібліотеку неможливо інакше, як тільки викинути з неї зібраний там український книжковий фонд, перетворивши її в книгозбірню, до якої не кликатиме мова і культура українського народу і, значить, фактично припиниться національно-освітнє й культурницьке життя українців Москви і Росії.

Реорганізатори  не приховують своїх планів. Вони хочуть перетворити українську бібліотеку в бібліотеку народів Росії. Можна собі уявити, що собою являтиме бібліотека 100 народів: вона буде новітньою Вавілонською вежею, яка й будується для того, щоб вона впала і придавила собою помішані мови відвідувачів.

Хто ж боронить сьогодні всім росіянам, всім національностям Росії приходити в українську бібліотеку, де є книжки всіма мовами народів Російської Федерації?!

На фоні великої пошани до російської мови й культури, яку спостерігаємо в Україні, акт "реорганізації", тобто знищення української бібліотеки в Москві, нічого нам не обіцяє, як тільки підсилення ворожих настроїв і непорозумінь у взаєминах наших держав і народів.

Звертаємося до Уряду Москви: шановні панове, подумайте, що робите, кому служите своїм необдуманим кроком!

Голова УВКР                                                      Дмитро ПАВЛИЧКО

Почесний Голова УВКР                                    Михайло ГОРИНЬ

Член Президії УВКР                                           Іван ДРАЧ

м. Київ

12.03.2007 р.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка