lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Робота Президії УВКР вселяє оптимізм

Професор Стефан ПанякНотатки з першого засідання під проводом новообраного голови п. Дмитра Павличка

В столиці України 30 жовтня цього року пройшло засідання Президії Української Всесвітньої Координаційної Ради. Це був перший збір Президії, обраної на серпневому IV-му Всесвітньому Форумі українців. Новий голова УВКР Дмитро Павличко стримав своє слово: вищий орган світового українства працював в одному із кращих будинків на Хрещатику - Українському Домі.

Відкрив засідання заступник голови Михайло Ратушний, бо якраз в цей час Дмитра Павличка приймав прем’єр-міністр України  Віктор Янукович. Трохи пізніше від голови уряду ми отримали привітання, яке зачитала депутат ВР Ганна Герман. Але не тільки приємні емоції ми отримали в цей день від уряду України.  З позитивними результатами повернувся наш голова УВКР від прем’єр-міністра… Законодавча влада  України продемонструвала свою підтримку діаспорі. Це приємно.

Голова УВКР Дмитро ПавличкоНайбільш активними на зборах виявилися представники Східної діаспори, які  забезпечили кворум. Російська делегація прибула в Київ у повному складі. Значною меншістю була представлена Західна діаспора. Між іншим, на зборах було вирішено збільшити кількість представників від трьох гілок українства. Раніше, на  Форумі, було обрано по 12 чоловік від України, Східної і Західної діаспор. Президія збільшила  квоту до 13, і тепер у цьому  органі 39 чоловік.

Головне питання порядку денного – «Концепція роботи  УВКР» – зайняло найбільше часу. В обговоренні прийняли участь майже всі присутні, які підтримали основні тези «Концепції». З задоволенням  спостерігав як поволі міняється стиль роботи у нашому українському русі. Вчимося находити головні проблеми, а не розпорошуватися  на другорядні. А до головних було віднесено проблеми української мови, голодомору, церкви. На порівняно невелику суму асигнувань складено конкретний план заходів, які мають виконуватися в майбутньому році.

Але і цього разу не обійшлося, на мій погляд, без недоліків. В своєму виступі я сказав про те, що хотів би виїхати із Києва з конкретними дорученнями, хотів би мати конкретну відповідальність за якийсь напрямок роботи. Надіявся, що створимо групу, яка буде займатися  українським інформаційним простором, що особливо  актуально для українців Східної діаспори. Можна було б налагодити співпрацю всіх засобів масової інформації, які вже працюють. Запропонував до співпраці «розкручений» інтернет-сайт «Кобза-українці Росії». Всі з розумінням віднеслися до моєї пропозиції. Але до розподілу повноважень і обов’язків справа так і не дійшла.

Депутат Верховної Ради України  Ганна Герман привітала Президію УВКР в Українському ДоміТак що до тепер не знаю, з ким маю контактувати в Києві. Хто відповідатиме за випуск «Вісника УВКР»? Хто редагуватиме сайт УВКР? Питання залишилися. На жаль, ми працювали лише один день, часу не хватало. Прийдеться вирішувати ці  проблеми в робочому режимі.

Прямим голосуванням обирали заступників голови УВКР від трьох гілок українства. Ними стали: від України – Ярослав Ратушний, від Східної діаспори – Василь Дума, а від Західної – Віктор Педенко. Приймали нових членів УВКР, серйозна розмова велася навколо необхідності ревізії списку старих членів УВКР і грошових внесків від них.

Загальне враження від роботи нового складу Президії УВКР вселяє оптимізм, є надія на ефективну роботу, яку може забезпечити нова команда кваліфікованих менеджерів. Але не менше надій пов’язано також з позитивними змінами у настроях української влади.

 

Стефан ПАНЯК,

член Президії УВКР, професор.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка