lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 «Не відчуваємо достатньої підтримки уряду України»

Василь Дума на трибуні  ФорумуУ питаннях співпраці з офіційними органами та установами існують серйозні проблеми

Голова Координаційної ради українців Росії Василь Дума, виступаючи на ІV Всесвітньому форумі українців, наголосив на необхідності посилення взаємодії з представниками української влади, повідомляє Укрінформ. "На жаль, сьогодні, ми не відчуваємо достатньої підтримки з боку уряду України, підкреслив Василь Дума, зазначивши, що "у питаннях співпраці з офіційними органами та установами України існують серйозні проблеми".

Він поінформував учасників зібрання про роботу, яку проводить українська діаспора в Росії, яка є однією з найчисельніших. Так, зокрема, відновлено випуск газети "Українські вісті", налагоджено розсилку видання в усі регіональні відділення. Нині вона виходить російською мовою, завдяки своїй врівноваженій позиції викликає велику зацікавленість не тільки серед українців Росії, а й серед росіян. З наступного року планується, що газета виходитиме двома мовами. За словами Василя Думи, українські газети виходять у Камчатській, Тюменській, Самарській областях та Краснодарському краї. Але цього, на його думку, вкрай недостатньо для задоволення інформаційних потреб українців Росії.

Василь Дума зазначив, що сьогодні в Росії немає державного українського телеканалу і української радіохвилі, наголосивши при цьому, що задоволення інформаційних потреб українців в Росії не відповідає нормам цивілізованого суспільства. Він заявив, що неодноразово порушував це питання у своїх листах та під час зустрічей у Києві на найвищому рівні, однак належної підтримки не отримав.

Гімн України в Палаці Україна співали з рукою біля серця

Багато проблем існує в українській освіті в РФ. Українська мова та інші українознавчі курси вивчаються на базовому рівні у 7 школах Російської Федерації. У деяких регіонах працюють суботні і недільні школи при освітніх закладах чи товариствах. У Московському лінгвістичному ліцеї у 2004 році відбувся перший випуск українського класу. На жаль, більше такого випуску немає, констатував голова Координаційної ради українців Росії. Окрім того, додав він, у РФ немає жодної української школи та дошкільного закладу. Державні органи РФ при вирішенні проблем національної української освіти у більшості випадків обмежуються декларативними заявами. Як результат - велика кількість українських дітей та молоді не залучені до вивчення української мови, літератури та історії України.

Водночас не отримали належного відгуку звернення кількох конгресів українців Росії до органів російської влади стосовно розробки і впровадження у життя державної програми підтримки української культури в РФ. Василь Дума повідомив, що він поставив питання про необхідність створення федеральної програми розвитку української культури.

ДТРК "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"

http://www.utr.ukrintell.com.ua/news/?id=7793&print=1

19.08.2006

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка