lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Ювілей московської "Купавушки"

Керівник "Купавушки" Олена Карасьова. По творчий звіт молодіжного гурту в Культурному центрі України

Молодіжний гурт української народної пісні «Купавушка» під керівництвом Олени Карасьової був створений у 2004 році при середній загальноосвітній школі № 124 міста Москви, а з 2005 року гурт існує як творчий колектив Московського міського палацу дитячої (юнацької) творчості на Воробьових горах - у Центрі художної освіти, яким керує Марина Альошина.

З цього ж року при відділі Міжнародної співпраці та міжнаціонального спілкування, котрий очолює Валентина Бєляєва, було створено групу з вивчення української мови та літератури. Викладає ці предмети Ніна Шовгун.

На сьогодні обидва об’єднання згуртували навколо себе дітей і молодь віком від 5 до 20 років, що цікавляться фольклором та культурою України. Для дітей були розроблені цікаві освітні програми, з урахуванням тієї обставини, що вони живуть у російськомовному просторі. Тут їм викладається народознавство, історія, розмовна українська мова, класична та сучасна література, поезія тощо. На заняттях ансамблю вивчаються обряди, народні пісні (аутентичні та в обробці), ігри, цікаві інсценівки та побутові танці різних регіонів України. Окремі діти були слухачами Школи україністики у Києві.

Кожного року розроблюються сценарії, проводяться дитячі свята: „Веселий ярмарок”, „Святий Миколай – на всяк час помагай”, „Різдво”, „Щедрий вечір”, „ Мій Тарас Шевченко”, „Кликання весни”, „День матері”. Колектив часто виступає на різних майданчиках міста Москви: у Палаці дитячої та юнацької творчості на Воробьових горах, ВВЦ, Будинку дружби та інших. Буває частим гостем Українського музичного салону в Культурному центрі України в Москві.

"Купавушка" - лауреат міжнаціональних фестивалів «Московський хоровод» у Строгіно (2003, 2005 р.р.) та «Сузір’я дружби» (з 2006 р.). Вона дипломант міжнародного фестивалю «Українські діти світу» (2004 р., Київ – Черкаси), лауреат міжнародних фестивалів «Наша земля – Україна» ( 2006 р.) у МДЦ «Артек», „Всі ми діти твої – Україно” у м. Очаків ( 2007 р.), були учасниками творчих проектів у Львові та Києві.

У нинішньому році молодіжному гурту української народної пісні „Купавушка” виповнилось 5 років. До цієї дати був підготовлений великий концерт у Культурному центрі України в Москві. Це був, без перебільшення, дуже цікавий творчий звіт, і тим більше прикро, що в залі було не так багато глядачів, як хотілось би. Всі хто не прийшов - багато втратили.

Привітати "Купавушку з першим ювілеєм і побажати їй подальших творчих успіхів прибули співголова Об'єднання українців Росії Валерій Семененко та представник Посольства України в Росії Оксана Дубовенко. Вони вручили колективу Почесну грамоту і цінний подарунок - відеоплейер, а згодом буде вручено ще й телевізор. Подарувала свій виступ молодшим колегам і українська народна хорова капела Москви під керівництвом Вікторії Скопенко.

До складу молодіжної групи колективу входять: Валерія Готнога, Лілія Зязева, Анастасія Левченко, Ганна Карасьова, Вікторія Костюченко, Сергій Мельничук, Елісабед Шенгелія. "Дітвору" представляють Даринка Кириченко, Настя Карасьова, Ілона Деркач, Андрій Мельничук, Катя Шовгун, Наталя Баранецька, Олександра Денисенко, Надя Усинська. В гурті навіть є свої "династії" - сестри Карасьови та брати Мельничуки, котрі входять до складу обох груп. Хореограф цього чудового колективу - Олена Деркач, а концертмейстер - Валерій Криворучко.

"Купавушка" радує своїх глядачів піснею, танцем, а його учасникам - відкриває двері у широкий і яскравий світ українського народного мистецтва, мови, культури.

Віталій ТИМЧЕНКО. Фото Віктора Гіржова

 

Перший вихід .

Хореографічна композиція.

Старша група коллективу.

Дитячий склад гурту.

Вчитель української мови й літератури Ніна Шовгун

На сцені співголова ОУР Валерій Семененко і українська народна хорова капела Москви.

Представник Посольства України в Москві Оксана Дубовенко і співголова ОУР Валерій Семененко вручають дарунок гурту.

Після концерту.

На світлинах: Керівник "Купавушки" Олена Карасьова. Перший вихід . Хореографічна композиція. Старша група коллективу. Дитячий склад гурту. Вчитель української мови й літератури Ніна Шовгун. На сцені співголова ОУР Валерій Семененко і українська народна хорова капела Москви. Представник Посольства України в Москві Оксана Дубовенко і співголова ОУР Валерій Семененко вручають дарунок гурту. Після концерту.

http://ukrrevue.ucoz.ua/news/2009-05-25-448

«Купавушці» - 5 років

На багатьох концертах, вечорах, музичних салонах, що влаштовуються в російській столиці українською громадою, можна почути виступи чудового молодіжного вокального гурту «Купавушка», яким керує Олена Карасьова. Після закриття українського освітнього Центру в школі № 124, де базувалась «Купавушка», колектив перебрався на Воробйові гори – в міський Палац дитячої та юнацької творчості, продовжуючи своє життя, радуючи прихильників пісенного жанру.

Нині колектив готується відзначити свій перший 5-річний ювілей і продемонструвати глядачам власні здобутки, досягнення.. Концерт-презентація «Купавушки» відбудеться 16 травня о 17.00 в Культурному центрi України на Арбатi. Керівник гурту й молоді самодіяльні артисти запевняють: буде цікаво.

http://ukrrevue.ucoz.ua/news/2009-05-15-404.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка