lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Слов'янське свято
Докія Примакова
Докія Примакова

Участь центру національних культур м. Балаково у Міжрегіональних Кирило-Мефодіївських читаннях

Учасники фольклорно-етнографічного гурту «Червона калина», центру національних культур міста Балаково, Саратовської області 22 травня взяли активну участь в Міжрегіональних Кирило-Мефодіївських читаннях «Славянская культура: диалог во времени и пространстве». Захід був присвячений 1150-річчю слов'янської писемності і проводився в приміщенні Балаковського філіалу Російської академії народного господарства і державної служби, якому сповнилось 15 років з дня створення. На засіданні були присутні настоятель храму Святої Трійці отець Амвросій, Муратова В. К. - кандидат педагогічних наук, доцент, Кошелєва Т. І. - завідуюча музею історії м. Балаково, працівники місцевих бібліотек, громадських організацій, студенти ВУЗів.

Відкрила читання Миролюбова Лідія Романівна - доцент, кандидат філософських наук, завідуюча сектором освіти філіалу, киянка.

Були освічені такі теми:

1. Духовний подвиг рівноапостольних братів Кирила і Мефодія, першовчителів слов'ян.

2. Мова як феномен культури.

3. Про духовну енергетику мови.

4. Таємниця російського слова: прем'єра книг В. Д. Ірзабекова «Русское солнце», «Святая сила слова», «Тайна русского языка».

До такої значної події ми готувались дуже ретельно, вишили слов'янські білі сорочки, зробили виставку українських рушників. Програму підготували на українській мові. Глядачі зустріли наш виступ з теплотою, розуміли все, що ми говорили своїм братам - слов'янам українською мовою.

Співали такі українські народні пісні:

«Повій, вітре, на Вкраїну» на слова Степана Руданського,

«Їхав, їхав козак містом»,

«Несе Галя воду»,

«У місяці сентябрі»,

«Варенички»,

«Як би мені сивий кінь».

Всі присутні були в захваті, активно аплодували, дякували, говорили, що свято було яскравим, вдалим і з нетерпінням будуть чекати нової зустрічі з українцями «Червоної калини».

P. S. Наш вік комп'ютерів дає змогу спілкуватися з нашими земляками в соціальній мережі. Я рада такій допомозі. Але є такі люди, що докоряють тим, що ми виступаємо під російським двоголовим орлом.

Шановні наші земляки, шановні друзі! Долю людина собі не вибирає, так сталося, що ми 40 років з часів СРСР живемо в Росії. Ця країна дала нам працю, тут родились наші діти, внуки. Тут могили наших батьків - учасників Великої Вітчизняної війни. Тому це наша друга батьківщина. Але свою рідну неньку-Україну ми не забуваємо ні на мить, маємо можливість зустрічатися із своїми земляками, спілкуватися, вільно розмовляти українською мовою, співати на всіх державних святах в будинках культури, на площах міста Балаково, Саратова, в музеях, інститутах, школах, дитячих садках. Ми несемо нашу слов'янську українську культуру в школи, інститути, дитячі садки. Завжди нас розуміють, зустрічають привітно, з радістю. Часто співають разом з нами українські пісні, просять заспівати ті пісні, яких не було зазначено в програмі виступу «Червоної калини». Дуже прикро і боляче, коли нам указують, що ми виступаємо під двоголовим орлом. Брати-слов'яни, хай лине пісня і єднає нас в одне співуче товариство. Ми рідні по духу, вірі і крові!

З повагою до вас,

Докія ПРИМАКОВА.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Біля Уклінного Хреста Кирилу і Мефодію
Біля Уклінного Хреста Кирилу і Мефодію
'Варенички' - українська жартівлива народна пісня. Солісти Людмила Старікова, Володимир Примаков
'Варенички' - українська жартівлива народна пісня. Солісти Людмила Старікова, Володимир Примаков
Лине пісня на слова Степана Руданського 'Повій вітре на Вкраїну'. Учасники гурту 'Червона калина' на сцені Балаковського філіалу юридичної академії, що має дружні стосунки по навчанню студентів з українськими ВУЗами
Лине пісня на слова Степана Руданського 'Повій вітре на Вкраїну'. Учасники гурту 'Червона калина' на сцені Балаковського філіалу юридичної академії, що має дружні стосунки по навчанню студентів з українськими ВУЗами
Наше місто багатонаціональне
Наше місто багатонаціональне
Учасники гурту 'Червона калина'. Керівник - Докія Примакова(крайня з правого  боку), акомпаніатор - Леонід Коваленко( в центрі з правого боку)
Учасники гурту 'Червона калина'. Керівник - Докія Примакова(крайня з правого боку), акомпаніатор - Леонід Коваленко( в центрі з правого боку)
Хай лине пісня і єднає нас, брати-слов'яни!
Хай лине пісня і єднає нас, брати-слов'яни!

На світлинах: Докія Примакова. Біля Уклінного Хреста Кирилу і Мефодію. «Варенички» - українська жартівлива народна пісня. Солісти: Людмила Старікова, Володимир Примаков. Лине пісня на слова Степана Руданського «Повій вітре на Вкраїну». Учасники гурту «Червона калина» на сцені Балаковського філіалу юридичної академії, що має дружні стосунки по навчанню студентів з українськими ВУЗами. Наше місто багатонаціональне. Учасники гурту «Червона калина». Керівник - Докія Примакова(крайня з правого боку), акомпаніатор - Леонід Коваленко( в центрі з правого боку). Хай лине пісня і єднає нас, брати-слов'яни.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка