lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 У Санкт-Петербурзі відзначили 70-річчя Василя Тегзи

Урочисто і достойно відсвяткували ювілей Василя Тегзи президента  НКА українців Санкт-Петербурга, полковника медичної  служби, професора, доктора наук

Ювілейний вечір відбувся в концертній залі "У Финляндского".

Сказати, що у Василя Тегзи багато друзів - нічого не сказати... Зала була заповнена (на допустимі відсотки, звичайно!) і, протягом майже 3-х годин, тривали сердечні вітання від офіційних осіб: особисто від губернатора Санкт-Петербурга, єпархії, керівників НКА різних національностей міста, колег по роботі, учнів, земляків, рідних...

Найбільш зворушливим (як на мене), було вітання від синів. Обидва - красені, обидва - полковники!

Та врешті-решт пан Василь Тегза вийшов на сцену в українській сорочці – настав час приймати вітання від друзів, українців Санкт-Петербурга, в першу чергу, від його незмінного багаторічного заступника Михайла Волика. Разом з вірною помічницею пана Тегзи - радником та другом Валентиною Коваленко, вони зробили йому чудовий змістовий подарунок та висловили сердечні побажання добра і миру.

Радо привітав із ювілеєм пана Тегзу його попередник - пан Субота. І, звичайно, вокальний ансамбль "Рось"  ім. Валентина Іващенка на чолі з незмінним керівником - композитором, поетом і музикантом Віолетою Гриневич.

Чудово, проникливо лунали украінські пісні, зворушливо  до сліз прочитала  вітального вірша Людмила Погорєлова - "двигун" та серце сьогоднішнього вокального ансамблю "Рось". 

Весь довгий урочистий вечір вів неперевершений народный та заслужений артист Росії Сергій Новожилов. Без перебільшення - без його участі вечір не був би таким урочистим і по-домашньому теплим, інтелігентним та з витонченим гумором.

Та все ж, апофеозом стало вітання із рідної України, де народився, вчився, провів молоді роки Василь Тегза, де залишилися його численні рідні та близькі.

Було зачитано вітання від Національного університету «Львівська політехніка», надіслане директоркою МІОКу Іриною Ключковською. Лише  вона одна, незважаючи на свою відпустку, знайшла час надіслати чудове вітання ювілярові.

Коли я зачитувала вітання  на сцені - бачила сльози вдячності в очах пана Василя.

Низький уклін Вам, пані Ірино, низький уклін усьому Вашому славетному колективу!

Насамкінець цитутую слова Вашого вітання, до якого ми, українці НКА українців Санкт-Петербурга, радо приєднуємося:

«…Розвиток Вашої громади є дієвим, бо він опирається на смисли, закладені в Заповіті Тараса Шевченка. Саме тому, такими успішними є всі Ваші заходи, які мають чітку проєкцію в майбутнє.

Ваша інтелектуальна праця має міцний фундамент, без якого неможливе майбутнє і рух уперед – це наша історична правда, яку Ви вшановуєте.

Пане Тегзо, тож бажаємо особисто Вам, всій українській громаді Санкт- Петербурга, міцного здоров’я, сили й натхнення для здійснення планів, задумів і мрій!

Гарного Вам торжества - урочистого і радісного!

З повагою від імені колективу, директорка МІОКу  І. Ключковська» 

Все так і сталося: свято було і урочистим, і радісним!

Лариса Скрипникова, Санкт-Петербург

Всі світлини зробив Валерій Майборода, за що йому щиро вдячна.

На світлинах:

На світлинах:

  1. Ювіляр Василь Тегза.
  2. Вітання від Лариси Скрипникової.
  3. Біля мікрофона Михайло Волик.
  4. Василь Тегза дякує учасникам вечора за щирі вітання на свою адресу.
  5. Музичне вітання ювіляру від ансамблю «Рось».
  6. Вітальний адрес зі Львова – від МІОК.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка