lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 У Підмосков'ї відбувся ІІ 'Український молодіжний форум Росії'
Лого УМФР
Лого УМФР

Українська молодь Росії наполегливо йде вперед!

5-7 жовтня 2012 року в місті Пушкіно (Московська область) відбувся другий "Український молодіжний форум Росії" (УМФР). Захід відбувся за підтримки Міністерства закордонних справ України та адміністрації міста Пушкіно. Участь у форумі взяли більше 40 делегатів з різних регіонів Росії, представники Посольства України у Російській Федерації, Адміністрації м. Пушкіно, Української Всесвітньої Координаційної Ради та ін. Молодь України на форумі представив Секретар з міжнародних питань ВГО «Молодий Народний Рух» Олексій Захарченко.

Форум розпочався із офіційного відкриття в Палаці культури м. Пушкіно. Радник-посланник Посольства України в Російській Федерації Володимир Іванов зачитав привітального листа Надзвичайного і Повноважного Посла України в Росії Володимира Єльченка: "Приємно відзначити, що українська молодь Росії, яка представляє одну з найбільших українських громад світу, наполегливо йде вперед з метою створення ефективної системи взаємодії між українськими молодіжними організаціями, що є невід'ємною частиною консолідуючих процесів українського громадського руху Росії у цілому". У листі Посол висловив надію, що молодь "і надалі буде нарощувати свій потенціал, стане активним і надійним партнером у зміцненні відносин добросусідства та взаєморозуміння між Україною та Росією". В.Єльченко зазначив, що цьогорічний Форум є свідченням значної уваги та підтримки, яку надає Українська держава становленню та розвитку молодіжного руху українців Росії.

Від української молоді Росії слово мав член оргкомітету УМФР Олександр Двоєконко (м. Саратов). У своєму виступі він зазначив, що за півтора роки діяльності УМФР виправдав своє існування - за його допомогою молодь прийняла участь у заходах у Росії та за кордоном: Польщі, Франції, Португалії, Німеччині. Крім того, 4 жовтня міністерство юстиції Росії зареєструвало українську молодіжну організацію - "Український молодіжний клуб ВАТРА" (м. Саратов).

За словами О. Двоєконка, підтвердженням росту авторитету УМФР є те, що на другому Форумі значно ширше представлені регіони Росії, представники яких беруть участь у нинішньому заході. Так, цього року до Пушкіно приїхали активісти та члени молодіжних організацій з Воронежа, Санкт-Петербурга, Нижнього Новгороду, Петрозаводська, Калуги, Гусь-Хрустального, Омська, Саратова, Якутії, а також Москви.

Другий день Форуму розпочався із обговорення досягнень та недоліків роботи Українського молодіжного форуму Росії за рік. Дуже важливим та актуальним став тренінг Олександра Двоє конка на тему «Як відкрити українську молодіжну організацію в Росії». Олексій Захарченко провів тренінг на тему «Як розбудувати молодіжну організацію», під час якого поділився з присутніми досвідом Молодого Народного Руху та діаспорних організацій Європи.

У другій половині дня програма Форуму відбувалася в Москві. Молодь відвідала Бібліотеку Української Літератури в Москві та Національний Культурний Центр України в Москві, де було організовано Круглий стіл з представниками, Посольства України у РФ, провідних українських організацій Росії та світу. Високоповажні гості відповіли на усі питання молоді та пообіцяли підтримку та сприяння у діяльності.

В останній день молодь Прийняла резолюцію ІІ Українського Молодіжного Форуму Росії.

РЕЗОЛЮЦІЯ

Другого Українського Молодіжного Форуму Росії

За результатами проведення другого Українського Молодіжного Форуму Росії, який пройшов в м. Пушкіно (Московська область) 5-7 жовтня 2012 року, учасники зборів висловлюють вдячність МЗС України, Посольству України в РФ та Адміністрації м. Пушкіно за організаційну та фінансову підтримку проведення Форуму.

Оргкомітет УМФР виступив з аналізом роботи за звітний період та констатував виконання пунктів резолюції першого УМФР в 2011 році.

У своїй подальшій роботі учасники Форуму прийняли, в результаті колективного обговорення, рішення:

- розвивати співпрацю УМФР з державними органами Росії та молодіжними організаціями РФ;

- розвивати співпрацю УМФР з державними органами України, відповідальними за співпрацю з закордонним українством, а також молодіжними організаціями з України та світу.

- сприяти реєстрації українських молодіжних організацій в регіонах РФ.

- відгукнутись на пропозицію «Українського конгресу Росії» (УКР) та делегувати представника УМФР до керівного складу цієї федеральної організації;

- на основі запитів українських молодіжних організацій Росії УМФР звертається з проханням до Кабінету міністрів України розглянути можливість розробки державної програми учнівських та студентських обмінів з Росією.

Місце та дата третього Форуму визначатимуться за результатами обговорення пропозицій, отриманих від членів неформального об'єднання.

У зв'язку зі святкуванням 200 річчя від дня народження Т.Г.Шевченка черговий УМФР в 2014 році провести в м. Санкт-Петербург. Точна дата визначатиметься в робочому порядку.

Передрук: Сайт «Молодий Народний Рух» http://mnr.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=126%3A-q-q&catid=1%3Alatest-news&Itemid=1

Відбувся ІІ Український молодіжний форум Росії

Повідомлення від УВКР

У м. Пушкіно, Московської області з 5 по 7 жовтня за сприяння Української Всесвітньої Координаційної Ради та Міністерства закордонних справ України відбувся Український молодіжний форум Росії. Участь у заході взяли глава Адміністрації м.Пушкіно Віктор Лісін, дипломати Посольства України - радник-посланник Володимир Іванов, радник Галина Степаненко та другий секретар Інна Єгорова, заступник Голови УВКР Ольга Кобець, голова Київської міської організації МНР Олексій Захарченко, громадські діячі, представники церкви.

В рамках Форуму було проведено науково-практичний семінар «Молодіжні організації українців Росії» під керівництвом заступника Голови УВКР Ольги Кобець, ряд тренінгів та круглих столів з представниками провідних українських організацій Росії та Посольства України в РФ. Як зазначив організатор Форуму Олександр Двоєконко, під час проведення заходів молодіжні об'єднанні презентували свою діяльність, а також обговорили механізми удосконалення роботи та розвиток українського молодіжного діаспорного руху.

Для гостей Українського молодіжного форуму Росії була запланована концертна програма «Кришталеві джерела», учасників розважали заслужена артистка України Леся Горова, українські народні колективи з України та Росії.

В останній день молодь Прийняла резолюцію ІІ Українського Молодіжного Форуму Росії.

Передрук: Сайт УВКР http://www.uvkr.com.ua/news/3661

Фото сайтів http://mnr.org.ua/ та http://www.uvkr.com.ua/.

Від редакції: Також читайте минулорічне інтерв'ю з О. Двоєконко про створення Українського молодіжного клубу у Саратові і не тільки ? http://kobza.com.ua/ukrajinski-molodizhni-organizaciji-rosiji/3776-my-musymo-projty-etap-stanovlennja.html

Від української молоді Росії слово мав член оргкомітету УМФР Олександр Двоєконко (м.Саратов)
Від української молоді Росії слово мав член оргкомітету УМФР Олександр Двоєконко (м.Саратов)
Радник-посланник Посольства України в Російській Федерації Володимир Іванов зачитав привітального листа Надзвичайного і Повноважного Посла України в Росії Володимира Єльченка
Радник-посланник Посольства України в Російській Федерації Володимир Іванов зачитав привітального листа Надзвичайного і Повноважного Посла України в Росії Володимира Єльченка
Тренінг Олександра Двоєконка 'Як відкрити українську молодіжну організацію в Росії'
Тренінг Олександра Двоєконка 'Як відкрити українську молодіжну організацію в Росії'
Учасники Форуму
Учасники Форуму
Виступ українського народного колективу на Форумі
Виступ українського народного колективу на Форумі
Для форумчан виступали творчі колективи з Росії та України
Для форумчан виступали творчі колективи з Росії та України

На світлинах: Лого УМФР. Від української молоді Росії слово мав член оргкомітету УМФР Олександр Двоєконко (м.Саратов). Радник-посланник Посольства України в Російській Федерації Володимир Іванов зачитав привітального листа Надзвичайного і Повноважного Посла України в Росії Володимира Єльченка. Тренінг Олександра Двоєконка 'Як відкрити українську молодіжну організацію в Росії'. Учасники Форуму. Виступ українського народного колективу на Форумі. Для форумчан виступали творчі колективи з Росії та України.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка