lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Віддамо Землю дітям!

Емблема святаПро відзначення Всесвітнього дня Землі українцями Мурманська

22 квітня світова прогресивна громадськість відзначила Всесвітній день Землі. Спадкоємцями планети Земля – є діти, відтак творча ланка нашої Мурманської національно-культурної автономії українців надала слово дітям. Гасло свята – “Дадим шар Земной детям!” Автор проекту – голова Мурманської національно-культурної автономії українців.

Свято було влаштовано завдяки фінансової підтримки мера міста Мурманська Михайла Юрійовича Савченка і відбулося в Світлий день Христового Воскресіння. Гостями українських дітей, учасників ансамблю “Вітерець”, були юні представники саамської громади, дитячий ансамбль російської пісні “Тальяночка”, танцювальний ансамбль “Веселка”, який підготував до цього свята чудовий “Буковинський танок”. Завзятими оплесками і ми, дорослі, і наші діти підтримали виступ Дагестанського культурного центру “Ватан”. Представники цієї громади виявили абсолютну спадкоємність поколінь, бо ж на сцені танцювали і зовсім малі діти і дорослі.

Хвилиною мовчання ми всі разом вшанували пам'ять тих, кому могло бути 20--30 років, - тобто тих дітей, яким вкоротила життя атомна Чорнобильська пастка. Ансамбль Лелеки дуже зворушливо виконав пісню “На Чорнобиль журавлі летіли”.

Виступають Лелеки з Мурманська

Згадалось і про те, що поки живі наші мами, ми є мамчиними донями і синочками… На замовлення гостей пісню про маму виконали наші солістки Людмила Молочник та Павліна Матвєєва. Протягом усієї зустрічі була всебічна окреслена тема Землі. Згадали слова перших космонавтів про нашу таку велику – малу Планету. Про те, що передати Землю дітям потрібно без війн і насильства, бо кров людська не водиця, не забруднену атомними смітниками та людським безглуздям. Адже Земля – годувальниця дарована нам Творцем для щастя, порозуміння і злагоди. Земля хоче бачити своїх спадкоємців здоровими, веселими і працьовитими, які б шанувались її красотами і щедротами.

Дітлахи були вдоволені подарунками і пам’ятними емблемами свята. Завжди актуальну пісню Солнечный круг співали залюбки всі разом - і учасники, і гості свята. То ж, хай завжди буде сонце на нашій Планеті - в душах і помислах...

Наталя ЛИТВИНЕНКО-ОРЛОВА,

голова Мурманської національно-культурної автономії українців.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка