lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Шевченковий конверт
Володимир Павук

Пам’ятник Кобзарю у Новосибірську тепер і на конверті

Ще зовсім недавно, 29 вересня 2016 року, ми святкували першу річницю значної культурної події в Новосибірську – відкриття пам’ятника великому українському поету і художнику Тарасу Шевченку (відкриття пам’ятника було приурочене до 200-річчя від дня народження Кобзаря). І через тиждень надійшла нова радісна для нас звістка: на днях вийшов із друку Пошти Росії маркований конверт з зображенням нашого пам’ятника!

Ця подія має неабияке для нас (і не тільки!) значення. Споруджуючи пам’ятник Тарасу в Новосибірську, ми прагнули прославити ім’я Кобзаря на сибірських теренах, і це нам вдалось. А після цього я поставив собі за мету прославити сам пам’ятник Шевченку в Новосибірську, в такий нелегкий зараз для українства в Росії час.

Але спочатку хочу розповісти про те, яких зусиль це коштувало і в часі зайняло цілий рік. Уже через пару тижнів після відкриття пам’ятника (у жовтні 2015 р.) я підготував пакет документів і подав заявку до Пошти Росії в Москві на випуск маркованого конверту з зображенням нашого пам’ятника. Довго там розглядали наше звернення і через три місяці я отримав відповідь – мовляв, ювілей Шевченка вже минув, тому це вже не актуально, вибачте, не можемо. 

Недовго думаючи, я повторно зібрав пакет документів і знову подав заявку до Пошти Росії та у видавничий центр "Марка", і знову навів свої аргументи щодо необхідності випуску такого конверта. І став чекати. Тепер уже через два місяці я отримав відповідь: мовляв, такі питання розглядає спеціальна комісія, збирається вона раз на квартал, і вже наперед на цілий рік має затверджені для розгляду питання, ваше питання не внесене, так що вибачте, нічого не можемо зробити.

Але я втретє зібрав пакет документів і, окрім цього, ще звернувся до мера Новосибірська Анатолія Локтя, отримав від нього листа-підтримку моєї ініціативи і знову надіслав заявку в Пошту Росії та видавничий центр "Марка". І знову навів аргументи щодо необхідності випуску такого конверта.

Опускаю всі подробиці чергових спілкувань із офіційними установами, лише скажу, що кожне моє звернення супроводжувалось чисельними телефонними дзвінками із Новосибірська в різні московські чиновницькі кабінети. І врешті-решт я досяг мети! Видавничий центр "Марка" таки випустив із друку в продаж маркований конверт із зображенням пам’ятника Тарасу Шевченку в Новосибірську в кількості... аж 500 тис. штук по всій країні!

Тепер ми всім бажаючим (особливо філателістам) можемо надсилати листи в наших конвертах.

Володимир Павук,

Голова національно-культурної автономії українців м. Новосибірська.

Від редакції:

Ми вітаємо Голову НКА Володимира Павука із черговим досягненням на ниві української культури у Росії. Нагадаємо читачам, що у 2015 році пан Володимир був визнаний «Українцем року у Росії». Свою високу репутацію мецената і культурного діяча він підтвердив і в цьому році. Наше шанування!

В.К.

 

На світлинах: Володимир Павук. Шевченковий конверт. На честь Шевченка. Автори проекту. Біля пам'ятника Кобзарю. 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка