lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 “Віват, життя”

Віват життяУ Москві побачила світ збірка поезій Анатоля Олійника

 До книги “Віват, життя” увійшли недруковані раніше твори одного з найліпших українських ліриків, написані в 1920-х – на початку 1930-х років. Книжка з’явилася стараннями сина Анатоля Олійника – Олега.

Анатоль Олійник (1902 – 1936) належить до покоління українських письменників та поетів “Розстріляного відродження”, у буквальному розумінні, йому доводилося втікати від радянської влади до Середньої Азії, уникнувши репресій тільки через природню смерть.

Деякі шанувальники української літератури, можливо, вперше відкриють для себе це ім’я, яке з певних причин не набуло популярності в попередні роки. Втім, у 1971 році у видавництві “Радянський письменник” вийшла впорядкована поетовим сином Олегом Олійником книжка “Вітрила напнуто”. І вже в 1998 році в Москві Олег Олійник власним коштом видав книжку “Амурова декада”, ілюстровану світлинами з життя поета.

“Віват, життя” – збірка вишуканої української лірики, інтимної, пейзажної і громадянської. Читач відкриє для себе світ щирих людських почуттів, неповторної української природи і народно-пісенної традиції.

Олійник А. Віват, життя/ Упоряд. О. А. Олійника. – М., 2006. – 180 с.

http://webcenter.ru/~ukraine1/news.htm

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка