lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Лариса Скрипникова взяла участь у вшануванні пам’яті жертв політичних репресій у Санкт-Петербурзі

Біля Соловецького каменя у Санкт-Петербурзі Лариса Скрипникова зачитала імена українців – жертв сталінських репресій

30 жовтня 2021 року, в День вшанування пам’яті жертв політичних репресій, відома українська активіста Лариса Скрипникова взяла участь у меморіальних заходах, які проводились у Санкт-Петербурзі.

Ось як про цю подію повідомляє пані Лариса на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook:

«ХОТЕЛОСЬ БЫ ВСЕХ ПОИМЁННО НАЗВАТЬ..." — таким був напис на плакаті біля Соловецького Каменю в Санкт- Петербурзі. Це було перше, що кинулося мені у вічі. А потім звернула увагу, що на читання імен досить велика черга, хоч я прийшла лише о 15-й годині.

Так сталося, що я запізнилася на автобус на Левашово, тому всі квіти поклала до пам’ятного Каменя, та й чекала свою чергу. Раділа від того, що весь божий день (з 10-ї години ранку і дотемна) люди ідуть, тримають в руках списки, моляться, хтось плаче, хтось ділиться своїм із друзями — їм трохи легче. Я була одна: хтось захворів, хтось із дітьми-внуками сидить вдома, комусь трошки боязно... Нічого, то є життя.

Потім священик отець Михайло відслужив літію і виголосив ТАКУ проповідь, якої я ще ніколи не чула — навіть біля нашого Хреста в карельському Сандармосі!

Я зачитала 40 імен українців (на більше не вистачило часу), бо читаються не лише імена, а повністю виписки з протоколів...»

День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день, який в Російській Федерації відзначається 30 жовтня, а в Україні припадає на третю неділю травня.

Віктор Гіржов

На світлинах:

  1. Українська активістка Лариса Скрипникова.
  2. Лариса Скрипникова зачитує імена репресованих українців.
  3. Отець Михайло служить літію за невинно убієнними політв’язнями.
  4. Черга із бажаючих зачитати імена репресованих.
  5. Квіти біля Соловецького каменя у Санкт-Петербурзі.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка