lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Наталія Валеріївна змінює професію

Керівник української організації й хору з Хабаровська Наталя Романенко знайшла себе в новій іпостасі

Багатьом відома історія про переслідування владою і спецслужбами РФ керівника української громадської організації «Українське земляцтво Хабаровського краю» та керівника хору «Батьківська криниця» Наталі Романенко. Шалений тиск, що чинився на українську активістку, був пов’язаний з її проукраїнською позицією, зокрема, позитивним ставленням до подій на Євромайдані.

Наталя у всій повноті відчула, що таке «права людини і громадянина» в Росії: за нелояльність до існуючої влади доводиться дорого платити. І вона заплатила сповна: її звільнили з роботи, забрали приміщення для репетицій хорового колективу, погрожували забрати службову квартиру тощо.

Але Наталя Романенко не здалася, не зламалася, не сіла, склавши руки і проклинаючи гірку долю, а почала боротися за свою гідність і щастя своїх дітей, шукати вихід із скрутної ситуації. І це принесло свої плоди.

Наталія Валеріївна вступила до місцевого медичного училища і з відзнакою його закінчила, отримавши диплом медичної сестри. А зовсім нещодавно влаштувалася на роботу. Ось що вона повідомила авторові цих рядків: «Працюю, Слава Богові, потихеньку. В одній із міських лікарень процедурною медсестрою. Дуже щаслива тому! Довго чекала того, щоби знову бути затребуваною та комусь потрібною. З вересня піду ще і в крайову лікарню черговою сестрою в травматологічне відділення».

Своїм прикладом, Наталя Романенко демонструє іншим людям, які потрапили або можуть потрапити в подібну ситуацію, просту і банальну істину: безвихідних ситуацій не буває. Треба лише не здаватись і знаходити в собі сили переборювати обставини. Так діють всі лідери. А Наталя, безумовно, справжній громадський лідер і креативна особистість (до речі, вона гарно малює).

Редакція «Кобзи» давно й уважно слідкує за життям і діяльністю хабаровської активістки, на сайті з’явилося кілька публікацій, присвячених їй. І сьогодні ми хочемо побажати пані Наталі сил і мужності в подальшому її житті та громадській роботі, простого жіночого щастя, радості від дитячих посмішок. Віримо: вона переборе всі негаразди, що випали на її долю, і буде по-справжньому щасливою.

Віктор Гіржов, в.о. головного редактора «Кобзи»

На світлинах: Наталя Романенко знайшла себе в новій професії медика. Наталя радіє новому диплому. Медицина Хабаровська отримала відповідального працівника. Диплом з відзнакою.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка