lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Вершина духовного безсмертя Кобзаря

У Кабардино-Балкарії до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка відбулося сходження на гірський пік, що носить ім’я поета. Книгу про цю визначну подію написав український автор Володимир Платонов

Ккабардино-балкарське українське товариство «Дніпро» було втішене тим, що  українська спільнота в  Росії, у світі, в Україні схвально поставилися до їхньої діяльності із вшанування пам’яті класика української літератури Марка Вовчка («Кобза» про це писала 12 серпня ц.р.).

Керівник організації Світлана Харенко додала цікаву інформацію:

«Дякуємо за сповіщення української спільноти про нашу діяльність.

Доповнення. На території музею знаходиться і могила Марка Вовчка. Ми не лише кабардинське, ми − кабардино-балкарське «Дніпро». Днями буде стаття в нашій газеті, я надішлю повнішу інформацію. З автором скульптури – Василем Фещенком, співробітники передзвонюються, і зовсім недавно вони налагодили телефонний зв'язок з натурницею, яка позувала скульптору.

10 серпня також були передані з Києва через консульство в Ростові пам'ятні нагороди альпіністам з КБР, які  в 2014 році здійснили сходження на пік Т.Г. Шевченка. Ми зверталися з проханням нагородити організаторів і з КБР пам'ятними медалями Т.Г Шевченка, але... Вони гідні були цих медалей. Альпіністи Кабардино-Балкарської республіки провели велику роботу з розміщення, харчування, організації зустрічі групи альпіністів з Дніпропетровська в березні 2014 року з главою республіки КБР, матеріального супроводу команди, забезпечення транспортом, безперешкодного під’їзду і від’їзду. Попереду нас чекають нові ювілейні дати і нам знову буде потрібна допомога наших хлопців».

Про сходження на пік Шевченка і встановлення на вершині погруддя Кобзаря розповів у своїй книзі письменник, спортивний журналіст, педагог Володимир Платонов. Погруддя було виготовлено у Дніпрі на Південному машинобудівному заводі.

Сподіваємось, що в українських організаціях знайдуться волонтери, які нададуть можливу допомогу в добрих ділах. Об’єднана прес-служба українських організацій Росії (ОПСУОР) порушить питання, зокрема перед Світовим Конгресом Українців, про заслужене відзначення альпіністів, активістів «Дніпра».

Світовий Конгрес Українців (СКУ) за значний особистий внесок у популяризацію творчої спадщини та вшанування Тараса Шевченка нагородив відомого українського журналіста Володимира Платонова ювілейною відзнакою «200 років з дня народження Тараса Шевченка».

Платонов нагороджений за книгу «Вершина духовного безсмертя», яка визнана кращою спортивною книгою 2014 року в Україні. Також він є сценаристом і режисером фільму «Сходження до Кобзаря». Високу нагороду СКУ Володимиру Платонову вручив заступник голови Регіональної громадської організації «Українці Москви» Валерій Семененко в місті Дніпрі.

Прес-служба українських організацій Росії

Додатково: https://dt.ua/CULTURE/vershina-duhovnogo-bezsmertya-_.html


На світлинах: Обкладинка книги Володимира Платонова про сходження альпіністів Кабардино-Балкарії на пік Шевченка. Письменник Володимир Платонов і український громадський активіст Валерій Семененко, м. Дніпро. Український скульптор Василь Фещенко – автор пам’ятника письменниці Марку Вовчку в Нальчику.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка