lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Українці Москви принесли квіти Лесі Українці

З нагоди 150-річного ювілею Лесі Українки московські українці поклали квіти до пам’ятника видатній поетесі

Сьогодні, 25 лютого 2021 року, виповнюється 150 років від дня народження великої української поетки Лесі Українки (Лариси Косач).

29 січня 2021 року Президент України видав Указ №32/2021 про відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки на державному рівні. Протягом 2021 року під егідою Міністерства культури та інформаційної політики відбудеться серія заходів з нагоди ювілею видатної українки 25 лютого.

Україна подарувала світові Лесю Українку, і назавжди Леся Українка увійшла до числа українських геніїв, якими пишається Україна.

Вшанування пам’яті Лесі Українки відбулося у Москві. Працівники Посольства України в РФ, представники українського громадського активу поклали квіти до пам’ятника видатній доньці українського народу, що знаходиться на Українському бульварі.

Довідка

Пам'ятник українській письменниці являє собою високу бронзову скульптуру поетеси. Леся Українка, одягнена в просту сукню, стоїть в тіні дерева. У лівій руці вона тримає невеликий том з віршами, а праву руку простягає вперед і натхненно читає романтичні вірші. На дереві сидить птах і уважно слухає мелодійний голос. Пам'ятник розташований на невисокому постаменті з червоного граніту. На постаменті золотими літерами напис російською: «Леся Украинка».

Монумент став прикрасою Українського бульвару, що сполучає простір перед однією з найкрасивіших висотних будівель Москви — готелем «Україна» — і площею перед Київським вокзалом. Автори архітектурно-скульптурного ансамблю — Є. Розанов, О. Бурганов, І. Бурганов, І. Голубєва.

Наш кор.

На світлинах:

  1. Фрагмент бронзового пам’ятника Лесі Українці в Москві.
  2. Учасники покладання квітів.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка