lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 В єдності − сила народу

Українська громада Москви відзначила 100-річчя Соборності України

Століттями українці боролись і борються за свою історичну долю. 22 січня 1919 р. був проголошений Акт злуки українських земель, які  були  розділені по різних імперіях. Заклик до єдності України сьогодні життєво важливий, як і сто років тому.

Українська спільнота світу відзначає свято Соборності України як одну із знаменних дат на історичному шляху своєї Вітчизни.

22 січня 2019 р. активісти української громади Москви − члени громадських організацій «Українців Москви», «Провісника», «Славутича» зібралися біля пам’ятника Тарасу Шевченку, щоб віддати шану історичній події.

З вітальним словом виступили голова «Провісника» Тарас Дудко, голова Спілки українських жінок Людмила Мельник, від «Українців Москви» Валерій Семененко, від «Славутича» почесний Президент Василь Антонів та голова організації Олена Марченко, яка прочитала вірші.

Художній керівник українського театру «Еней» Лариса Білан подарувала присутнім, Тарасу Шевченку, єдиній соборній Україні поезію Лесі Українки «Сім струн».

Мороз не став людям на заваді, допомагала віра в Україну, справедливість Творця, який почув: Боже, нам єдність подай!

Наш кор.


На світлинах: 22 січня – День Соборності України. До Шевченка українці Москви приходять у дні державних свят і ювілеїв. Мороз і вітер з боку Москви-ріки не стали людям на заваді.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка