lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Про українську газету російських українців в Росії
Олександр Павленко, голова НКА 'Україна'
Олександр Павленко, голова НКА 'Україна'

Газета - це як прапор присутності

Звичайно, що формати мають бути різними - друкована, електронна. Натомість, треба щоб деякі матеріали друкувались російською. Життям української громади Росії цікавляться не тільки україномовні громадяни, а не менше, а можливо й більше, російськомовні.

Як тільки з`явиться така трибуна, ви не уявляєте скільки буде переглядів. Найперша причина в тому, що російськомовні громадяни не мають ніякого уявлення про російських українців. Знають хіба що про тих, хто у національних костюмах на сценах сіл та міст російських регіонів співають українські пісні. В повсякденному житті їх ніхто не знає, бо вони українською мовою не спілкуються, хіба що по прізвищу. Та й то, той "українець" ще скаже що "он с Сибири", або ще звідкілясь. Таку відповідь я в Росії вже чув не раз. Традиції стали загальними. Історія змішана, неясна. Коли раптом скажеш, що традиції мають українську древню основу, тобі засміються в очі й скажуть: «Ну да, да, Человек произошел от украинца...". В Росії,переважно, російських українців сприймаються як неросійських. Яскравий приклад: коли ти - громадянин Росії, що ти українець, то всі розмови припиняються й тобі "сходу" ставлять питання: «Ну как там ваш Кравчук, Кучма, Ющенко, Янукович...?! ", "... что там ваша Тимошенко..?!" й далі: «Зачем вы воруете наш газ...". Та коли відповідаєш, що мене цікавить більше Путін та Медведєв, то опоненти дуже дивуються й ніяковіють. Далі додаєш: «Я громадянин Росії". Але опонент продовжує: «Ну всё равно, ты же украинец...." Можна навести дуже багацько прикладів про те як інше населення Росії до цього часу сприймає українців. Й на великий жаль - це негативне сприймання. Не додають оптимізму й відомі всеросійські ЗМІ. Зверніть увагу на акценти, коли йдеться про Україну. Найсвіжіший приклад вигадане інтерв`ю з англійським футболістом, що закликав не їхати до України на ЄВРО-2012. Це при тому, що в українських футбольних клубах футболісти з темною шкірою становлять чи не 50- 70% складу команди. По всіх російських каналах в основних новинах показали цей бруд й ніяких коментарів в захист правдивої дійсності. Другий приклад, коли показують якогось депутата Верховної Ради, який російською мовою каже, що якщо треба, то ми надаємо тим що там на Західній Україні. Інтерв`ю показують в новинах по ТВ декілька разів. Що це за такі новини про Україну?! До речі, ця ситуація та схожі інші, має стати причиною для звернення нової організації УКР до російських ЗМІ про недопущення подібної пропаганди та агітації. А взагалі, це судова справа яку має ініціювати УКР.

Коли ж ЗМІ почне публікації, але не "жовті", а зважені, часом фундаментальні, то вже інша справа. Ви побачите які будуть відгуки та коментарі. Скажімо: «Про "діяльність національно-культурної автономії". Масовий Читач не буде читати перші два слова, а от слово "автономія" викличе шквал коментарів. Справа в тому, що майже ніхто, зокрема в Росії, не знає зміст ФЗ "О национально-культурных автономиях"... . Зате добре реагують на зв`язок слів "українська автономія".
Таким чином, очевидно те, чим має займатися УКР та головна українська газета Росії й друкована й електронна.

Одна з рубрик

- Як реалiзуеться ФЗ "про НКА": Досвiд. Проблеми.

- Мiфи про украiнцiв.

- Українськi народнi традицii. Календар традиц. укр. свят.

- Словник найпоширенiших слiв украiнського походження

- Наша книга пам`ятi

- Новини з України

- Новини українських громад свiту

- Новини сучасної укаїнської пiснi

- Перелiк та графiк українських фестивалiв в Росii, Украiнi та свiтi

- Новини української лiтератури та поезii тощо

Олександр ПАВЛЕНКО

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

На фото: Олександр Павленко, голова НКА «Україна».

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка