lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Про наші свята і будні
Логотип Національно-культурної автономії «Україна» в Республіці Комі
Логотип Національно-культурної автономії «Україна» в Республіці Комі

Із щоденника Національно-культурної автономії українців Республіки Комі

За листопад та грудень ми дещо зробили. Провели засідання президії правління Національно-культурної автономії "Україна" в Республіці Комі, де підвели підсумки роботи за 10 місяців року та розглянули рішення зборів Воркутинської української громади про прохання відзначити заслуги активістів. Всього 28 кандидатур, із них чотири - від Міністерства національної політики Республіки Комі, п’ять - від Консультативної Ради по ділам національно-культурних автономій при Міністерстві національної політики Республіки Комі, дев’ятнадцять - від президії правління НКА "Україна" в Республіці Комі.

Відзначили 5-річчя Сиктивкарської місцевої національно-культурної автономії українців. Прийняли участь в презентації книжки "Энциклопедия национальных кухонь в Республике Коми", де є рецепти від голови Сиктивкарської місцевої національно-культурної автономії українців справжньої українки Ольги Литкіної (Ковальчук). На презентації Ольга порадувала присутніх своїм виконанням  старовинної жартівливої української пісні. Просто дивуюсь, звідкіля вона їх стільки знає.

Поздоровили німців Республіки Комі з 20-літтям. Сергій Анцибор, я – Олександр Павленко, Микола Дідюк та Сергій Гавриленко прийняли участь в зборах німецької громади в місті Сиктивкар. Привітали їхню республіканську національно-культурної автономії з цим ювілеєм.

Прийняв участь в нараді в Міністерстві національної політики Республіки Комі з замісником міністра Галиною Іванівною Габушевою що до плану роботи Міністерства на 2011 рік. Були підготовлені  питання від республіканських національно-культурних автономій для їх розгляду на зустрічі з Головою Республіки Комі В’ячеславом Гайзером.

29 листопада провів засідання "круглого столу" на тему: "К 80-летию высылки первых спецпереселенцев-украинцев на Крайний Север". Його співорганізаторами виступили Сиктивкарський інститут мови літератури історії Комі Наукового центру Уральського відділення Російської Академії наук, Міністерство національної політики Республіки Комі. Там же прийняли спільне рішення про проведення міжрегіональної науково-практичної конференції в листопаді 2011р. в Сиктивкарі. Під час роботи "круглого столу" виявилось, що багато матеріалу про українців знаходиться у вчених та дослідників Архангелогородщини та Вологодщини. Налагоджуємо з ними зв'язки.

Побував у місті Воркута на XII-му міському фестивалі української народної творчості "Червона Рута". Виступив з привітанням від імені Президії автономії, Сиктивкарської української громади та особисто від заслуженої артистки Росії, художнього керівника нашого Сиктивкарського народного хору "Україна" Наталії Масанової. Останнє привітання було прийнято глядачами та учасниками фестивалю найбільшими бурхливими оплесками та проголосами. Вручив Почесні грамоти. Там же зі сцени проголосив про проведення Республіканського фестивалю української народної творчості "Червона Рута" в місті Усінську (2-3 грудня 2011 року). Мер міста Воркути Валерій Будовський, та начальник управління культури міста Ольга Павелко запевнили присутніх про підтримку Фестивалю та підготовку до участі українських колективів міста.

10 грудня прийняв участь в Республіканському семінарі керівників та спеціалістів центрів національних культур муніципалітетів Республіки Комі, що пройшов в фіно-угорському культурному центрі Республіки Комі в Сиктивкарі. Виступив з доповіддю та відповів на питання по темі: "Расширение актива и привлечение к деятельности НКА и объединений в городах и районах Республики Коми путем сотрудничества с центрами национальных культур и центрами коми культур".

Зараз Сиктивкарський народний хор "Україна" з Наталією Масановою готує великий святковий концерт на Різдво 7 січня 2011 року. Орендуємо Державний театр опери та балету Республіки Комі на цілий день. Вхід платний.

Олександр ПАВЛЕНКО,

заступник голови правління Національно-культурної автономії «Україна» в Республіці Комі.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

На світлині: Логотип Національно-культурної автономії «Україна» в Республіці Комі.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка