Лікарі стоять сьогодні на передовій боротьби з пандемією коронавірусу

В умовах пандемії коронавірусу українці з різних країн світу, активісти всесвітньої мережі «Об’єднані прапором» і Всесвітнього руху патріотів України записали та виклали в YouTube відеоролик зі словами подяки українським медикам, волонтерам і захисникам України.

Про це Укрінформу розповів голова Асоціації українців в Республіці Ірландія (АУРІ) Микола Круцик.

«В умовах коронавірусного карантину, який впроваджений чи не в усьому світі, публічні прояви активності призупинені. Й українські активісти сидять по своїх хатах та країнах. Іноді забуваючи про громадську діяльність – і це погано. Тому ми, українці Ірландії, вирішили провести всесвітню акцію. Адже поки ми по домах, українські медики мужньо воюють з пандемією, волонтери збирають кошти та різні засоби, щоб допомогти їм. А наші воїни на фронті продовжують боронити Україну від агресора в будь-яких умовах», - сказав Круцик.

Він впевнений, що це відео та подібні йому здатні підняти настрій тим, кому вони адресовані. «Це ж як аплодисменти, якими зараз в усіх країнах вітають медиків, що борються з COVID-19. Я розмовляв з однією волонтеркою і вона сказала, що, почувши ці звернення активістів з усього світу, була розчулена просто до сліз», - поділився Круцик.

Участь у підготовці 10-хвилинного звернення з подякою медикам, волонтерам та захисникам України взяли 34 українських активісти з самої України, а також 16 країн світу: Ірландії, Латвії, Литви, Німеччини, Росії, Нідерландів, Чехії, Греції, Португалії, Іспанії, Італії, Ізраїлю, Австралії, США, Малайзії, Єгипту.

Наразі українські активісти розглядають можливості інших акцій, які можна проводити у мережі Інтернет в умовах карантину. 

Як повідомлялося, на початку квітня за ініціативи українців Ірландії активісти мережі «Об’єднані прапором» організували збір коштів, за які були придбані та відправлені на передову засоби захисту від коронавірусу.

Відео: https://www.youtube.com/watch?time_continue=179&v=C6Ldn-IHoMI&feature=emb_logo

Додатково: Українська діаспора в Данії передала 10 тонн медичного обладнання для лікарень в Тернополі

Джерело

На світлині: Учасники відеозвернення до українських лікарів – Лідія Близнова та її онук Гриць Омськ (РФ).

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка