lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Згадуючи Стуса: українці Чикаго вимагали покарати Медведчука

Світове українство активно підтримує акції, спрямовані проти реваншу промосковських сил в Україні

Український Конгресовий Комітет Америки (УККА) підтримав кампанію Національна ініціатива "Стоп Реванш"​, спрямовану на притягнення до відповідальності Віктора Медведчука - кума Путіна, що системно працює над знищенням незалежної України.

Українці з Чикаго (штат Іллінойс, США) організували вечір пам’яті Василя Стуса.

"Василь Стус заслуговує на справедливість. Український народ має право жити вільно. Українці заручилися підтримкою Америки та Заходу в їхньому героїчному опорі проти російської військової агресії та підривних спецоперацій по всій країні. Медведчук − "хрещений батько" Путіна над Україною. Ми закликаємо як українську владу, так і Захід змусити Віктора Медведчука взяти відповідальність за свої злочини", - йдеться у повідомленні УККА.

За словами Сергія Кузана, заступника Керівника Проводу "Вільних людей", координатора громадської кампанії "Медведчук − під арешт", це − лише початок активних дій світового українства. "Ми розуміємо, що для досягнення мети − справедливого покарання Медведчука, ми маємо задіяти всі сили та можливості. Українські громади за кордоном − потужний інструмент впливу на уряди своїх держав. Вони інформують і суспільство, і уряди про злочини Медведчука, роблячи його токсичним. Це вже починають розуміти за кордоном, адже Медведчук входить до санкційних списків Канади, США. Ми далі будемо доносити позицію України і вдячні громадам, що роблять усе можливе для звільнення України від реваншу", − говорить він.

Дякуємо Павлу Бандерівському, Ігору Дячуну, Марті Фаріон за підтримку та співпрацю!

Міжнародні партнери України, які запровадили санкції, повинні розширювати їх. Ті, хто ще цього зробили, повинні негайно накласти санкції.

Довідково: згідно з Розпорядженням президента США № 13660 від 6 березня 2014 року, Сполучені Штати Америки наклали персональні санкції на Медведчука за загрозу миру, безпеці, стабільності, суверенітету та територіальній цілісності України та підриву демократичних інститутів та процесів в Україні. Австралія також наклала на нього особисті санкції.

Нагадаємо, 4 вересня у Києві  відбулась громадська акція під Генпрокуратурою України з вимогою "Медведчук − під арешт". А вже сьогодні,14 вересня, о 19:00 У Києві відбудеться мистецька акція національної ініціативи "Стоп Реванш".

Раніше, у серпні − народний депутат Андрій Левус​, Керівник Проводу "Вільних Людей" направив звернення до Генерального прокурора Юрія Луценка та Голови СБУ Василя Грицака щодо результатів розслідування кримінальної справи проти Медведчука, яке триває вже понад 2 роки. Під зверненням підписались народні депутати Сергій Висоцький​ − заступник Керівника Проводу "Вільних Людей", Олег Медуниця та Ганна Гопко.

Ще у 2016 році Вільні Люди​ розпочали кампанію "Медведчук підарешт". Разом із заявою про вчинення злочину Медведчуком та менеджерами "Українського вибору", активісти передали до ГПУ, СБУ та МВС близько сотні підписів народних депутатів, кілька тисяч підписів громадян, зібраних у 15-ти регіонах України за арешт Медведчука.

Джерело


На світлинах: Логотип Українського Конгресового Комітету Америки. Будь-яку добру справу українці завжди починають з молитви. Учасники акції в залі засідань. Українці Чикаго – учасники акції "Медведчук підарешт". Стус і Шевченко – поети різних епох, але з вільною і єдиною Україною в серці.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка