lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Шлях до миру в Україні: після «нормандського саміту»

СКУ нагадує світу, що Росія є країною-агресором, а отже має нести відповідальність за виконання положень мирних переговорів

Світовий Конгрес Українців (СКУ) за підсумками "нормандського саміту" закликав світ визнати відповідальність Росії за агресію в Україні та змусити РФ нести відповідальність за виконання мирних домовленостей.

Про це йдеться на сайті організації.

У понеділок, 9 грудня, у Парижі пройшли переговори «нормандського формату» за участі лідерів України, Росії, Франції та Німеччини. Увага світового українства була прикута до цієї зустрічі, а суспільство активно долучилося до формування вимог порядку денного. Світовий Конґрес Українців (СКУ) підтримав мирний процес кампанією #ПідтримайУкраїну та #СТОПросійськійагресії, а також провів серію маніфестацій та зустрічей на підтримку України в усьому світі, та, зокрема, в Парижі за участі Президента СКУ, Павла Ґрода. 

Основними результатами переговорів, відповідно до Загальних узгоджених висновків, cтали, зокрема, заходи зі стабілізації ситуації на фронті російської війни проти України а саме: 

  • повна та всеохопна імплементація режиму припинення вогню, до кінця 2019 року;
  • розробка та імплементація оновленого плану з розмінування;
  • створення трьох додаткових ділянок розведення з метою розведення сил і засобів до кінця березня 2020 року;
  • звільнення та обмін утримуваних осіб, пов’язаних з конфліктом, до кінця року на основі принципу «всіх на всіх», починаючи з «усіх встановлених на всіх встановлених»;
  • досягнення протягом 30 днів домовленості в рамках Тристоронньої контактної групи про нові пункти пропуску через лінію розмежування;
  • безпечний і надійний доступ на всій території України для спеціальної моніторингової місії (СММ) Організації безпеки і співробітництва в Європі для повного виконання її мандату.

Сторони також узгодили низку заходів з імплементації політичних положень Мінських угод, в тому числі, необхідність інкорпорації «формули Штайнмаєра» в українське законодавство згідно з версією, узгодженою нормандською четвіркою та Тристоронньою контактною групою, та зацікавленість у досягненні домовленостей щодо правових аспектів Закону про особливий порядок місцевого самоврядування (про особливий статус) окремих районів Донецької та Луганської областей.

Наступний саміт очільники країн погодилися провести за чотири місяці, а протягом цього часу триватиме робота дипломатів та політичних радників для виконання цих домовленостей.

Зустріч «нормандського формату» в грудні стала наступним кроком у мирних переговорах. СКУ підтримує Президента України в пошуку доріг до миру і закликає  Президента це робити в рамках червоних ліній і втриманні української позиції. Водночас Світовий Конґрес Українців (СКУ) знову наголошує на важливості збереження міжнародної коаліції підтримки України та протидії російській агресії, та закликає міжнародну спільноту дотримуватися чіткої та однозначної позиції про те, що: 

1) жодні вибори не можуть відбуватися на окупованих Росією територіях Донецької та    Луганської областей до тих пір, поки всі російські війська, найманці, зброя та матеріальні засоби не будуть виведені з української території, поки Україна не поверне повний контроль української сторони на українсько-російському кордоні, поки не пройде достатній період нормалізації для відтворення демократичних інститутів, та поки вимушені переселенці з Донбасу не зможуть мирно  повернутися до своїх домівок.

2) визначений Конституцією України стратегічний курс України щодо євроатлантичної інтеграції та НАТО є незворотнім та незмінним.

3) міжнародні санкції проти Росії повинні бути посилені та розширені, поки Росія не деокупує суверенну українську територію Криму та частини Донецької та Луганської областей.

4) не може бути жодних прямих переговорів з лідерами підконтрольних Росії терористичних організацій так званих Донецької та Луганської Народних Республік («ДНР» та «ЛНР»).

5) Росія повинна нести повну відповідальність за відбудову розбитої війною України, та виплату репарацій всім постраждалим від війни проти України та від збиття малайзійського літака рейсу MH17.

«Якщо б Росія справді прагнула миру, ніколи би війни взагалі не було. Ми стурбовані тим, що учасники зустрічі Франція та Німеччина не визнали факту відповідальності Росії за збройну агресію на Донбасі та окупацію Криму. Тож СКУ хотів би нагадати світу, що Росія є країною-агресором, а отже має нести відповідальність за виконання домовленостей мирних переговорів. СКУ знов наголошує на неможливості прямих переговорів України з представниками терористичних організацій ЛНР та ДНР, а також на необхідності посилення міжнародних санкцій поки Росія не деокупує суверенну територію України Криму та частини Донецької та Луганської областей. Мир в Україні є важливою передумовою миру та безпеки в Європі, і безпекові рішення повинні передувати політичним домовленостям. 

СКУ продовжуватиме глобальну кампанію підтримки України та протидії російській агресії, яку ми оголосили напередодні саміту в Парижі. Закликаємо всіх українців та друзів України підтримати наступні кроки до миру, а міжнародну спільноту – визнати відповідальність Росії як агресора» - зазначив Павло Ґрод, Президент СКУ.

Джерело


На світлинах: Банер СКУ із закликом про підтримку України та протидію російській агресії. Президент СКУ Павло Грод. Акція СКУ в Парижі напередодні Нормандського саміту.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка