lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 ХI Світовий Конгрес Українців пройде 24-26 листопада 2018 р. у Києві

За традицією останніх років, зібрання відбудеться на території України

23 травня ц.р. на офіційному сайті Світового Конгресу Українців (СКУ) з’явилося повідомлення про те, що черговий XI Конгрес цієї світової діаспорної організації відбудеться в Києві 24-26 листопада 2018 року.

Конгрес підсумує діяльність СКУ за 2013-2018 рр., обговорить справи статутного характеру та  актуальні для української спільноти теми, а також накреслить основні шляхи своєї діяльності на наступний чотирирічний термін. 26 листопада 2018 р. делегати XI Конгресу СКУ оберуть новий склад керівних органів.

У роботі XI Конгресу СКУ візьмуть участь представники складових організацій і асоційованих членів СКУ та гості з його мережі, яка на сьогодні охоплює українські громади 53-ох країн світу.

У рамках відзначення 85-ліття Голодомору делегати і гості XI Конгресу СКУ вшанують пам’ять жертв геноциду українського народу під час державних заходів, що пройдуть у Києві 24 листопада 2018 р. у зв’язку з Міжнародним днем пам’яті жертв Голодомору.

З детальнішою інформацією щодо XI Конгресу СКУ можна ознайомитись на веб-сайті СКУ.

Слід зазначити, що впродовж багатьох останніх років Конгреси СКУ відбувалися в 20-х числах серпня у Києві або Львові і співпадали зі святкуванням річниці Незалежності України.

Нинішній президент СКУ Євген Чолій завершує дві каденції керівництва організацією і, згідно Статуту, не має права балотуватися на третій термін. Найбільші шанси стати новим очільником СКУ має нинішній президент Конгресу Українців Канади Павло Грод (Торонто). За багаторічною традицією, Президентом СКУ обирається канадієць – винятком був Аскольд Лозинський (США)..

За прес-релізом СКУ


На світлинах: Ювілейний логотип СКУ. Чинний Президент СКУ (з 2008 р.) Євген Чолій. Фаворит наступних виборів Президента СКУ Павло Грод.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка