lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Кордон з Україною облаштовують i з росiйської сторони

Зелені каштети завжди насторожіФедеральна агенцiя по облаштуванню державного кордону Російської Федерації будує нові пункти пропуску на Брянщині  

В Воронезькій області Росiї, на кордоні з Україною, в 2008 роцi буде побудований автомобiльний термiнал за мiжнародними стандартами в пунктi пропуску Бугайовка, повідомили в регіональному прикордонному управлінні ФСБ Росiї.

На транспортньому коридорi в Кантемирiвському районi вже розпочались будiвельнi роботи. А взагалi, найбiльша робота по облаштуванню кордону з Україною в найближчi часи буде йти в Брянській області Росiї, де в 2008-2009 роках будуть побудовані 3 нових мiсця перетинання. Будівництво усiх їх передбачене Угодою між урядами Російської Федерації і України.

«Найбільш актуальним є будівництво автомобільного пункту пропуску  «Середина Буда – Зерновий» в Суземському районі і залізничного пункту пропуску з аналогічною назвою. У них проходитимуть перевiрку всі пасажирські і вантажні потяги, які зараз вимушено перевіряються на трьох станціях: Суземка, Брянськ-орловський і Брянськ-льговський.

У 2008 році планується почати будівництво нового терміналу автомобільного пункту пропуску «Погар», а в 2009 році – «Нові Юрковичi» (Клімiвський район)», розповіли в управлінні корреспондентам iнформацiйних агенцiй.

З 7 пунктів пропуску, що діють на межі Брянської області з Білорусією і Україною, тільки «Троєбортне» відповідає міжнародним стандартам. Протягом двох років планується привести до належного стану й iншi 6 пунктів пропуску.

В управлінні додали, що восени минулого року була створена Федеральна агенцiя по облаштуванню державного кордону Російської Федерації з метою, мiж iншим, створення, розвитку і забезпечення діяльності пунктів пропуску.

Дмитро ДЕНИСЕНКО,

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додатково:

Протидія контрабандній діяльності є основним напрямком роботи Луганського прикордонного загону.

„Характеризуючи, слід відмітити, що основним чинником, який впливає на розвиток обстановки на державному кордоні є контрабандна діяльність”, – заявив начальник Луганського прикордонного загону Артур Король на нараді облдержадміністрації стосовно інженерно-технічного обладнання державного кордону України в межах Луганської області. За словами командира прикордонників, негативними факторами, що впливають на стан протиправної діяльності на державному кордоні, є розташування Луганської області на основних маршрутах руху незаконних мігрантів з Кавказького регіону та Середньої Азії, розташування населених пунктів прикордоння України та РФ в безпосередній боязкості від державного кордону, наявність в прикордонній смузі, контрольованих прикордонних районах незаконних сховищ, облаштованих для зберігання контрабанди, значна різниця в цінах на пальне, продукти харчування, товари господарчої діяльності на територіях РФ та України та низький рівень життя в наслідок безробіття серед населення прикордонних районів. Він також вказав на організований характер протиправної діяльності та тісні зв’язки між кримінальними угрупуваннями України та Російської Федерації з питань організації незаконного переміщення через державний кордон вантажів та осіб. Але ця складова значно похитнулася внаслідок активних дій та заходів з боку правоохоронних органів. На теперішній час в оперативній розробці перебуває 2 (2005 – 2) угрупування в рамках 2 (2005 – 2) оперативно – розшукових справ, в перевірці знаходяться 27 (2005 рік – 24) інформацій та сигналів з забарвленням – контрабанда та незаконна міграція. Крім того, на законодавчому рівні досі не розпочато демаркацію державного кордону. Існує також недосконалість законодавчої бази щодо притягнення до відповідальності осіб причетних до контрабандної діяльності.

За словами Артура Короля, нерозвиненість інженерних перешкод на державному кордоні давала можливість правопорушникам незаконно перетинати кордон на великовантажних автомобілях з великою швидкістю, що неодноразово створювало загрозу життю співробітників правоохоронних органів та місцевого населення. Протягом 2005-2006 років, прикордонниками у 14 випадках застосовувалась зброя, з метою пошкодження транспортних засобів та затримання порушників кордону, якими скоєно 5 дорожньо-транспортних пригод в т.ч. з тяжкими наслідками.

В період 2005 –2006 рр., спільно з правоохоронцями Луганської області (СБУ, МВС, ДПА), припинено незаконне переміщення товарів через державний кордон на загальну суму понад 43 млн. грн., затримано 48 одиниць зброї, 3 тис. 533 шт. боєприпасів. Прикордонними нарядами затримано та не пропущено в Україну 934 незаконних мігранта, з них за 5 місяців 2006 року – 173 незаконних мігранта.

З метою руйнування підґрунтя контрабандистів (баз накопичення) в прикордонній смузі блоковані 38 баз, вилучено паливно-мастильних матеріалів на базах складування, та при затримані під час незаконного перетинання державного кордону, у 119 випадках, на загальну суму більш ніж 3,5 млн. грн.. Після проведення відповідних заходів деякі бази призупинили свою діяльність в прикордонній смузі.

Усі заходи щодо інженерно-техничного облаштування державного кордону Держприкордонслужба України здійснює відповідно до Законів «Про державний кордон України» та «Про Державну прикордонну службу України». При цьому головною метою є створення належних умов для перетинання державного рубежу. Лінія кордону проходить по адміністративно-територіальному поділу між Україною та Російською Федерацією та позначена з української сторони інформаційними знаками «Увага! Державний кордон України. Прохід заборонено». В контрольованих прикордонних районах встановлено 823 інформаційних знаки для інформування громадян, щодо проходження державного кордону та формування доказової бази під час затримання порушників державного кордону. Спільно з іншими контролюючими органами, місцевими органами виконавчої влади запроваджено процедуру спрощення пропуску осіб та транспортних засобів, робиться усе можливе, щоб люди не відчували дискомфорту під час перетинання кордону. 21 квітня 2006 року в Москві підписанно Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання україно-російського державного кордону жителями прикордонних районів України та Російської Федерації, за якою передбачається створення понад 140 місцевих пунктів пропуску.

Одночасно інженерне облаштування кордону, в першу чергу на недемаркованих ділянках, передбачає встановлення інформаційних покажчиків щодо проходження лінії державного кордону, позначення на місцевості меж прикордонних контрольованих районів та прикордонної смуги; здійснення комплексного контролю за дотриманням режиму державного кордону шляхом розробки контрольно-слідової смуги; знищення об’їзних доріг, які не ввійшли в державний реєстр; створення інженерних перешкод на потенційно небезпечних напрямках руху порушників кордону. У 2005 році на ділянці Луганського прикордонного загону знищено 280 об`їздних доріг, обладнано 24 вертолітні майданчики, 49 прихованих спостережних пунктів інженерних загороджень з пакетів МПП (малопомітних загороджень), всього встановлено 534 інформаційно-попереджувальних знаків. В’їзд в прикордонну смугу та контрольований прикордонний район на ділянці прикордонного загону позначено інформаційними дорожніми знаками «Прикордонна смуга» (41 одн.) та «Контрольований прикордонний район» (19 одн.). Виготовлено та встановлено за допомогою обласного управління державних доріг 3 біг-борди на основних автошляхах з інформацією щодо порядку перетину державного кордону, вимог прикордонного режиму та розташування найближчих пунктів пропуску через державний кордон. Окремі ділянки місцевості обладнані ровами, для запобігання спроб їх об’їзду. Особлива увага в цьому напрямку приділялась на Краснодонському та Свердловському напрямках.

Підрозділи прикордонної служби РФ, проводять аналогічні заходи щодо інженерного облаштування ділянок кордону. Ними виведено з ладу ряд шляхів, що використовувались для протиправної діяльності .

Начальник прикордонного загону відзначив, що на даний час не вирішено питання надання землі вздовж державного кордону для його інженерного облаштування. Тому виникла ситуація щодо законності проведення робіт.

Разом з тим проведення заходів по інженерному облаштуванню державного кордону погоджувалось з МОВ, де з розумінням віднеслись до вирішення даного питання та надають допомогу при виникненні труднощів під час проведення робіт. На даний час, за певним виключенням, дали згоду на проведення відповідних заходів фермерські господарства, які займаються сільськогосподарської діяльністю, позитивно розглянуто питання щодо проведення робіт біля заповідної зони, тому вирішення питання землевідведення, це справа часу. „Ми розраховуємо на ділянку шириною 21м вздовж лінії державного кордону. Всього потрібно 1634 га що включають рів, КСС, рокадну дорогу та демаркаційну лінію”, - заявив Артур Король.

Він також запропонував вийти з клопотанням перед обласною радою, міськрайрадами щодо внесення змін в місцеві бюджети по виділенню коштів на фінансування обласної програми боротьби з контрабандою та облаштування пунктів спрощеного пропуску громадян через державний кордон України згідно до типових проектів .

Луганський прикордонний загін Східного регіонального управління Державної ПС України у складі: 4 прикордонних комендатур, 18 лінійних, 4 мобільних прикордонних застав, 7 відділень прикордонного контролю та 1 контрольного посту (які здійснюють прикордонний контроль в 15 пунктах пропуску), охороняє ділянку державного кордону з Російською Федерацією протяжністю 746 км, з них річкової - 156 кілометрів.

Державний кордон встановлено Договором між Україною і Російською Федерацією „Про Українсько – Російський державний кордон” у 2003 році, ратифікованого 28 квітня 2004 року обома державами. При цьому делімітація державного кордону проведена, а демаркація державного кордону не розпочата.

http://images.google.ru/imgres?imgurl=http://loga.gov.ua/netcat_files/photo/7268

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка