lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Порошенко: МЗС України готує документи для розірвання Договору про дружбу з Росією

Президент України Петро Порошенко заявив про намір розірвати мирний договір з країною-агресором

Президент України Петро Порошенко заявив, що очікує від МЗС необхідний пакет документів для початку реалізації процесу припинення Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією. Про це він сказав 28 серпня на нараді з керівниками закордонних дипломатичних установ України.

«Уже найближчим часом я очікую від Міністерства закордонних справ необхідний пакет документів для початку реалізації цього процесу», – заявив Порошенко.

Він зазначив, що «сьогодні ми підійшли достатньо підготовленими і юридично захищеними до наступного кроку – припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією, який з вини Москви уже давно став анахронізмом».

Нарешті ми підійшли достатньо підготовленими і юридично захищеними до припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ, який з вини Москви вже давно став анахронізмом. Уже найближчим часом очікую від МЗС України необхідний пакет документів.

У квітні Петро Порошенко заявляв про намір ініціювати скасування тільки низки положень Договору про дружбу та співпрацю між Україною та Росією.

«Я внесу до парламенту законопроект про негайне одностороннє припинення дії окремих положень договору про дружбу, співпрацю та партнерство між Україною і Росією в частині, в якій дія цього договору несумісна з національними інтересами держави та реалізацію нашого права на самооборону», – заявляв тоді Порошенко на XI Київському безпековому форумі.

Читайте також: Відтягувати нема куди – за рік вибори – Клочок про заяву Порошенка щодо договору з Росією

Договір про дружбу, співробітництво і партнерство з Росією, який був підписаний 1997 року, нині є чинним. Документ, серед іншого, передбачає, що сторони «поважають територіальну цілісність одна одної і підтверджують непорушність існуючих між ними кордонів», а також «будують відносини одна з одною на основі принципів взаємної поваги до суверенної рівності, непорушності кордонів, мирного врегулювання спорів, незастосування сили або загрози силою».

У березні 2014 року Росія анексувала український півострів Крим. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму порушенням міжнародного права і засудили дії Росії як незаконні, країни Заходу запровадили проти неї економічні санкції. Кремль заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Від квітня 2014 року після російської анексії Криму на частині Донбасу триває збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній агресії і підтримці сепаратистів. Кремль, попри численні докази, відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 тисяч людей.

Джерело


На світлинах: Президент Петро Порошенко заявив, що Україна юридично готова до припинення договору про дружбу з Росією. Анексія Криму і війна на сході України надовго стануть стіною між двома державами та їх народами (українсько-російський кордон у Чернігівській області, 2015 р.)

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка