lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Харків – незламне місто-герой. Фоторепортаж

 

До початку російсько-української війни майже півторамільйонний, переважно російськомовний Харків вважався проросійським, а тому, за оцінками політологів, схильним до сепаратизму. Втім 24 лютого   місто, яке одним з перших в Україні зазнало обстрілів і дало окупантам несподівану для них потужну відсіч, перекреслило усі плани військового командування Росії. Мабуть, Кремль так і не зрозумів попередження, яке надсилав йому ще у 2003 році Леонід Кучма своєю книгою «Україна – не Росія». Тепер, залишивши намагання захопити Харків протягом трьох днів, ворог мстиво обстрілює його з власної прикордонної території з реактивних систем залпового вогню типу «Ураган» та «Град» і з акваторії Чорного і Каспійського морів.

Майже кожного дня ми чуємо про нові руйнування міста внаслідок розривів російських снарядів, нові жертви серед харків’ян, серед яких є і діти. Уявіть, діти, які гралися на дитячому майданчику… (Про те, як і чим живуть в таких умовах жителі міста,  «Кобзі» розповів Антон Бондарєв в інтерв’ю «Ніхто не зробив для українізації Сходу і Півдня України більше, ніж Путін…» - ред.)

 А ось остання статистика. За офіційними даними, з 24 лютого на Харківщині загинули 736 цивільних. Проте, поранених та загиблих у місті та області значно більше. Дуже велика кількість зниклих без вісті, які не включають до офіційної статистики. Можливо, ті хто покинув місто або у намаганні покинути його підпав під обстріл і чиє тіло залишилося невпізнаним.

У Харкові знищено 97 лікарень та поліклінік, зруйновано або пошкоджено 427 шкіл та дитсадків, знищено 62 заклади культури та 17 закладів соціальних послуг. Зруйновано 18 промислових підприємств. Зруйновано чи пошкоджено шість храмів. Прихід в Україну так званого «руського мира» відчули не тільки люди а й рослини під час пожежі у Ботанічному саду Харкова та тварини, яких  довелося евакуювати із місцевого екопарку. Більшість ракетних ударів зазнав спокійний спальний район Харкова Північна Салтівка, що  став символом руйнувань міста.

За чотири  місяці війни у Харкові і  на Харківщині пошкоджено або знищено понад 4019 будинків. Електроенергії немає більш ніж 200 000 будинків майже в 250 населених пунктах. Без газу залишилося близько 90 000 абонентів у більш ніж 70 населених пунктах. Води немає у більш ніж 42 багатоповерхівках лише у Харкові.

Незважаючи на це, Харків довів, він європейське місто у складі України, і  дух мешканців цього міста не зламає жодна російська ракета, і ніщо  не змусить їх замінити прапор України на прапор Росії.

Наш кор. з Харкова

1. Марш єдності. Харків, 5 лютого 2022 р.

2. Вечірній Харків до 24 лютого 2021 р.

3. Так виглядає зараз місто з даху зруйнованої багатоповерхівки

4. Із 24 лютого  у Харкові і області загинули майже 750  мирних жителів

5. Харків після  обстрілів

6. Площа перед обстріляним будинком Харківської обладміністрації

7. На ніч люди ховаються від обстрілів на платформах, у поїздах та на сходах метро

8. Після обстрілу 21 червня загинули п'ятеро харків’ян, 11 отримали поранення

9. Наслідки обстрілу Слобідського району Харкова

10. Обстріл спального району Харкова 13 квітня

11. Харків'янка Олександра Коростельова через російський обстріл в один день втратила чоловіка й п'ятимісячного сина

12. Ніщо  не змусить харків’ян  замінити прапор України на прапор Росії

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка