lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 З окупованих територій до Росії депортували 674 тисячі українців

Російські військові нарощують обсяги примусової депортації українців із тимчасово окупованих територій

Про це у своєму Telegram повідомила уповноважена Верховна Рада України з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, російські ЗМІ з посиланням на свої джерела у військових відомствах РФ рапортують про 674 тисячі людей, вивезених до Росії, з них понад 131 тисяча – діти. Лише напередодні було вивезено 15 тисяч мешканців Донецької та Луганської областей.

Як зазначила Денисова, у Маріуполі окупанти масово поширюють інформацію про необхідність виїзду городян на територію Росії, де нібито буде створено сприятливі та гостинні умови.

"Натомість людей очікують довгі та принизливі процедури фільтрації -  відбір відбитків пальців, оформлення різних документів, допити. Рівень фільтрації постійно зростає – під неї підпадають усі громадяни від 18 років, незалежно від статі. Ті люди, які не проходять фільтрацію через проукраїнську позицію, зникають", – йдеться у повідомленні.

За інформацією мерії Маріуполя, російські військові примусово вивезли з міста 31 тисячу людей.

Із тимчасово захоплених територій Харківщини, за попередніми даними, депортували до рф близько тисячі людей.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю LIGA.net сказав голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«У нас тільки приблизні дані від наших джерел на окупованих територіях. Після примусової депортації зв'язатися з людьми майже неможливо. Вони забирають мобільні телефони та контролюють подальше перебування людей у рф. За різними даними (вивезли) біля тисячі. Але не більше. Масового виїзду людей у нас немає», – сказав Синєгубов.

Він наголошує, що загарбники тиснуть на населення та не надають гуманітарних коридорів.

«Їхня мета – деморалізувати місцеве населення і робити фільтраційні коридори з виходом на територію росії. Вони доводять людей до відчаю, не пропускають гуманітарну допомогу, не дозволяють евакуацію. І після цього говорять, що ваш порятунок – лише фільтраційні коридори в росію», – сказав голова ОВА.

За даними Синєгубова, в регіоні загинули 438 осіб. Майже 30 із них – діти. 90% людей загинули від ударів авіації, «Градів» і «Смерчів», ракетних, мінометних, артилерійських ударів.

«Але це не остаточні дані. Втрат, на жаль, більше. Якщо ми говоримо про будівлю ОДА, яка була зруйнована на початку березня, то ми майже місяць діставали тіла», – зазначив голова ОВА.

Наш кор.

Додатково

Денісова заявила, що російські окупанти вбивають та катують представників преси

Ніхто нічого не пробачить: в Україні створено онлайн-архів військових злочинів ворога

На світлинах:

  1. Уповноважена Верховна Рада України з прав людини Людмила Денісова.
  2. Із окупованих районів Маріуполя українців вивозять до РФ.
  3. Евакуація людей з Луганщини.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка