lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Справа Лідії Ковалів. Хроніки судових засідань. 28 грудня 2021 р.

Верх-Ісетський районний суд м.Єкатеринбурга 28 грудня 2021 р. під головуванням судді Черних О.А. розглянув у відкритому засіданні адміністративну позовну заяву громадянки України Лідії Ковалів-Демай на дії ГУ МВС Росії у Свердловській області щодо анулювання дозволу їй та її неповнолітній доньці  на тимчасове проживання в Російській Федерації і відхилення заяви про видачу такого дозволу на новий термін.

Суд встановив, що представником ГУ МВС Росії у Свердловській області Холіним А.А. заявлено клопотання про зупинення провадження у справі, оскільки рішення Ленінського районного суду гір. Єкатеринбурга від 17.11.2021 (за яким залишається в силі притягнення Л.Ковалів до адміністративної відповідальності за порушення терміну  повідомлення  про своє перебування на території РФ – ред.)  та 20.12.2021 (про скасування рішення Ленінського райсуду від 17.11.2021 – ред.). На останнє рішення посадовою особою УМВС по м. Єкатеринбургу подано скаргу до Свердловського обласного суду. Тож, на думку представника УМВС, розгляд цієї адміністративної справи неможливий до ухвалення рішень Свердловським обласним судом. Підтримала заявлене клопотання і представник адміністративного відповідача УМВС Росії Мальчихіна Ю.В

Лідія Ковалів-Демай, як позивач та її представник у суді заперечували проти зупинення провадження у справі, вказуючи, що до теперішнього часу постанови про залучення Л.Ковалів-Демай до адміністративної відповідальності від 09.03.2021 не набрали чинності, тому розгляд справи можливий.

Втім, суд все ж визначив призупинити провадження у адміністративній справі за позовом Л.Ковалів про визнання незаконними рішення від 12.10.2021 про анулювання їй та донці дозволу на тимчасове проживання в РФ.

На цю  ухвалу суду може бути подана приватна скарга протягом 15 днів з дня його винесення. Справа знов затягується. Останнє слово, як ми розуміємо,  буде за Свердловським обласним судом, який має вирішити справу або на користь української активістки, або на користь УМВС. Дата засідання поки невідома.

«Кобза – українці Росії»

На світлині: Ухвала Верх-Ісетського суду  від 28 грудня 2021 р.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка