lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Справа Лідії Ковалів. Хроніки судових засідань. 20 грудня 2021 р.

20 грудня 2021 р. у Ленінському районному суді м.Єкатеринбурга знов було розглянуто скаргу української активістки Лідії Ковалів-Демай на  постанову від 9 березня 2021 р. за підписом т.в. обов’язки начальника Відділу міграції Садикової Ж.Д., за якою її, Л.Ковалів, громадянку України,  звинуватили у адміністративному порушенні режиму перебування ( ч.1, ст.18.8 Кодексу РФ - несвоєчасне повідомлення про своє перебування на території РФ) і наклали штраф у 2000 рублів.

Зазначимо, що ця справа мала стати цеглиною у іншій справі, за якою їй погрожувала примусова депортація.

У ході судового засідання, яке цього разу відбувалося, нарешті,  за безпосередньою участю  Л. Ковалів і в присутності представника дипломатичного корпусу України, вона  вказала,  що з листопада  2020 р.  по березень 2021 р. неодноразово зверталася до  Відділу міграції з метою подати повідомлення, що підтверджується показаннями свідка. Втім, інспектори відділу, посилаючись на введені корона вірусні обмеження і призупинки термінів в сфері міграції, її повідомлення не приймали.

Суд (суддя Суслов А.В.) вивчивши матеріали справи, встановив:

- дозвіл на тимчасове проживання Демай Л.Р. отримано 03.12.2018 р. Таким чином, строк подання повідомлення для Демай Л.Р. починається лише з 03.02.2019 р. (тобто, постанова винесена передчасно – ред.) Цій обставині не дано оцінку ні посадовою особою, яка склала протокол, ні посадовою особою, яка винесла оскаржувану постанову, - йдеться у висновках суду.

- «Кроме того, - цитуємо, - должностными лицами ОВМ (Відділом міграції – ред.) не проверена уважительность причин пропуска Демай Л.Р. срока, объяснения с Демай Л.Р., в нарушение ч.2 ст. 28.2 КоАП РФ, не взяты, в нарушение п.6 ч.1 ст.29.10 КоАП РФ обжалуемое постановление содержит лишь установленные обстоятельства, без мотивированного решения… Установленные в судебном заседании допущенные нарушения и противоречия в части даты получения Демай Л.Р. разрешения на временное проживанне, невыяснения существенных обстоятельств для разрешения дела (уважительности причин пропуска сроков уведомления), отсутствие мотивировки при вынесении решения, судом признается существенными недостатками, которые не могут быть восполнены судом при рассмотрении дела, и расцениваются судом как существенные нарушения процессуальных требований при составлении протокола, вынесении решения».

А таким чином, на думку судді Суслова, непереборні сумніви у винності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, тлумачаться на користь цієї особи.

Отже суд вирішив: Скаргу Ковалів-Демай Л.Р. задовольнити. Постанову  т.в. обов’язки начальника Відділу міграції у м. Єкатеринбурзі від 09.03.2021 р., винесену щодо Демай Л.Р. за вчинення правопорушення, передбачені  ч.1 ст.18.8 Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення та призначення їй адміністративного штрафу в сумі 2000 рублів – скасувати.

Вітаємо пані Лідію з першою, сподіваємося, не останньою перемогою у судах!

Додаток: Справа Лідії Ковалів. Хроніки судових засідань. 17 листопада 2021 р.

(Далі буде)

«Кобза – українці Росії»

На світлині: Рішення суду від 20 грудня 2021 р. по скарзі Л.Ковалів

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка