lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 У РФ порушуються права українців, які не згодні з російською окупацією Криму і частини Донбасу

У Раді Європи стурбовані тим фактом, що контрольовані урядом РФ ЗМІ підтримують мобілізацію суспільства проти України

У Російській Федерації здійснюються посягання на права представників української національної меншини, які не згодні з російською окупацією Криму і частини Донбасу. Про це йдеться у четвертому висновку Консультативного комітету Рамкової конвенції про захист національних меншин, прийнятому в 2018 році і опублікованому вчора, 15 січня 2019 року.

«Посягання на право на свободу висловлювання поглядів стосувалися, зокрема, осіб, що належать до української меншини, коли вони робили заяви, які не відповідають російській політиці щодо Криму, і про конфлікт на сході України», − заявили в Раді Європи.

Із занепокоєнням у РЄ нагадали про справу колишнього директора Державної бібліотеки української літератури в Москві Наталі Шаріної, яку звинуватили в "розпалюванні ненависті та ворожнечі шляхом зловживання службовим становищем" за статтею 282 Кримінального кодексу і в шахрайському використанні бібліотечних фондів.

«Після анексії Криму та конфлікту на сході України контрольовані урядом ЗМІ підтримують патріотичну мобілізацію суспільства проти України. Консультативний комітет стурбований тим, що такий дискурс може привести до маргіналізації не тільки осіб, які належать до української національної меншини, а й тих, хто просто не приєднується до більшості, і тих хто належить до інших груп національних меншин», − зазначається у висновку.

Також наголошується, що російський закон про «іноземних агентів» вельми ускладнив багатьом організаціям національних меншин отримання фінансових коштів з-за кордону, зокрема з країн, з якими Російська Федерація має проблемні міждержавні відносини.

«Культурні організації української національної меншини повідомили Консультативному комітету, що вони стикаються з перешкодами при спробі діяти в нинішній обстановці підвищеної напруженості, викликаної конфліктом на сході України. Вони повідомляли про труднощі з реєстрацією організацій та отриманням дозволу на організацію українських культурних заходів», − зазначили в Раді Європи.

«Консультативний комітет глибоко стурбований повідомленнями про репресії стосовно керівників існуючих організацій у низці регіонів. Про випадки залякування Консультативному комітету повідомлялося у зв'язку із широким тлумаченням антиекстремістського законодавства. Наприклад, публікація інформації про голод в Україні в сталінську епоху («Голодомор») була б, як повідомляється, визнана екстремізмом», − додали в Консультативному комітеті рамкової конвенції про захист національних меншин.

Джерело


На світлинах: Росія – територія тотального порушення людських і громадянських прав. Екс-директор БУЛ Наталя Шаріна в московському суді разом зі своїми адвокатами. Російський пропагандист Дмитрій Кисельов. Російський пропагандист Володимир Соловйов. Російська пропагандистка Ольга Скабєєва.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка