lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 У Криму українського активіста Балуха засудили до 5 років колонії

Російська окупаційна влада продовжує чинити розправу над патріотами України

Підконтрольний Росії Роздольненський районний суд засудив українського активіста Володимира Балуха до п’яти років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів (близько 4 тисяч гривень) у другій кримінальній справі проти нього.

2 липня прокурор просив суд про чотири роки колонії загального режиму за звинуваченням Балуха в дезорганізації роботи ізолятора тимчасового тримання, а з урахуванням першої кримінальної справи – шість років колонії загального режиму і штраф на суму 10 тисяч рублів (понад 4 тисячі гривень).

Нова справу проти активіста порушили через заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

15 червня суд продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою українському активісту до 14 серпня.

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

Учора, 5 липня, в день оголошення вироку, Володимир Балух звернувся з листом до всіх українців.

Лист Володимира Балуха

«Красно дякую всім за Ваші листи і молитви, за Вашу підтримку мене особисто, моєї матері, моєї родини!

Ваша щира участь у моєму житті це неоціненний скарб, дарований Богом чомусь саме мені. Я безмежно вдячний Богу, батькам і своєму народу за те, що від народження маю душу, розшиту червоно-чорними барвінками турботливими руками рідної Неньки!

Дякую за любов, в якій я все життя купаюсь, за генетичний код, що дарує здатність бачити справжню красу, цінувати її, співати їй чарівною мовою і розуміти, що справжність її замішана виключно на Честі, Гідності і Правді.

А правда в тому, що на Майдані від рук адептів Кремля загинули Герої, яким народ дав ім’я «Небесна Сотня».

Правда в тім, що наш прапор символізує гідне господарювання на Богом дарованій Нам землі і непереборне стремління до пізнання Всесвіту.

Правда в тім, що розлючений нескореністю українців хижий Кремль поквапився відшматувати від тіла України бодай скільки встигне земель, аби послабити її та вкотре принизити в очах Світу.

 Правда в тім, що його (Кремля) влада на тимчасово окупованих територіях, як і на території 1/7 частини суші загалом, тримається на тотальній брехливій пропаганді та залякуванні і жорсткій розправі з незгодними…

Правда і в тім, що більше за постріли гармат і пуски балістичних ракет, патологічно брехливий кремлівський режим боїться одного слова Правди. Фарс, розігнаний зрадниками України, в купі з посіпаками кремля, із моєю, вже третьою за останні 2,5 роки, судимістю це безперечно доводить.

Створювана московитськими пропагандистами картинка загальної благодаті розсипається, коли є розуміння, яким чином вона малюється. Сотні тисяч кримчан змушують мовчати і чекати кращих часів, показово караючи тих, хто не здатен погодитись на приниження.

Моєю подякою Вам за українськість хай стане задокументована і засвідчена печатками Правда, про методи, якими окупанти розправляються з Громадянами України в Криму. Сподіваюсь, що цей аргумент в дискусіях зі Світом допоможе Україні більш гідно протистояти черговому зазіханню на її незалежність…

А закінчити дозвольте цитатою з книги глибоко шанованою мною пані Ліни Костенко «Записки українського самашедшего»: «Не з нашим розумом осягнути, як виглядає Бог. Я тільки знаю, що Той, хто запустив моє серце, Той запустив і Всесвіт». Моє серце б’ється в серці Українського Всесвіту…

 Крим, це Україна!

Слава Україні!

Щиро Ваш, В. Балух».

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд в анексованому Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів.

Читайте також: Володимир Балух: «За любов до батьківщини я готовий платити будь-яку ціну»

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї його будинку.

МЗС України та США, міжнародні правозахисні організації наполягають на звільненні Балуха.

Джерело

Відео: Останнє слово Балуха в суді

Додатково: http://kobza.com.ua/prava-ljudyny-i-gromadjanyna/5655-aktyvista-balukha-v-okupovanomu-krymu-zasudyly-do-pozbavlennia-voli-za-liubov-do-ukrainy.html


На світлинах: Кримський політв’язень Володимир Балух. До окупації півострова Балух був успішним фермером. Заключну промову в Роздольненському суді Володимир Балух закінчив словами: «Слава Україні!»

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка