lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Чому переслідують Наталію Шаріну?
Наталія Шаріна

Прокуратура повернула слідствусправу директора Бібліотеки української літератури

«Кобза» неодноразово писала про обставини та перебіг арешту, слідства та переслідувань директора Бібліотеки української літератури у Москві Наталії Шаріної.  Здається, у прокуратури недостатньо підстав для підтвердження її участі в «екстремізмі».  Тому обвинувальний висновок прокуратура повернула слідчим. Детальніше – у наступних матеріалах.

Наталью Шарину обвиняют в экстремизме и растрате

Прокуратура не стала утверждать обвинительное заключение по делу в отношении директора Библиотеки украинской литературы Натальи Шариной, обвиняемой в растрате и экстремизме, и вернула его в Следственный комитет. Об этом в понедельник сообщил "Интерфаксу" её адвокат Иван Павлов.

Причины такого решения пока неизвестны, добавил он.

Шарина находится под домашним арестом с 30 октября 2015 года. Она была задержана сразу после обыска в библиотеке, во время которого изъяли книги Дмитрия Корчинского, признанные запрещенными экстремистскими материалами. Помимообвинений "в возбуждении национальной ненависти и вражды", в апреле ей также было предъявлено обвинение по статье о растрате.

Предварительное расследование в отношении Натальи Шариной было завершено в июне. Представители защиты заявляют, что следствию так и не удалось сформулировать, какие именно действия директора библиотеки рассматриваются как преступные.

Правозащитный центр "Мемориал" признал Наталью Шаринуполитзаключенной.

Джерело:http://www.svoboda.org/a/27922058.html

У РФ справу директора Української бібліотеки повернули слідчим

Прокуратура не стала затверджувати обвинувальний висновок у справі стосовно директора Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної, обвинуваченої у розтраті й екстремізмі, і повернула справу назад слідчим.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на захисника Шаріної, керівника "Команди 29" Івана Павлова.

"Прокуратура повернула справу директора Бібліотеки української літератури в Слідчий комітет, відмовившись затвердити обвинувальний висновок у кримінальній справі моєї підзахисної", – сказав Павлов в понеділок.

Він додав, що причини такого рішення поки невідомі.

11 серпня Павлов повідомив, що слідство передало в прокуратуру для затвердження обвинувального висновку справи щодо Шаріної. За словами адвоката, захист Шаріної клопотав про роз'яснення сутності пред'явленого їй звинувачення.

"Ми заявили клопотання про те, що нам досі сутність обвинувачення за статтею про екстремізм не розтлумачили. Слідство досі не може сформулювати, в чому конкретно звинувачують нашу підзахисну", - сказав Павлов.

"У нас є надія, що прокуратура не візьме на себе сміливість, щоб продавлювати цю справу в тому вигляді, в якому вона знаходиться зараз, до суду", – сказав захисник.

Російські правоохоронці 28 жовтня 2015 року провели обшуки в Бібліотеці української літератури, після чого її директор, 58-річна Шаріна була затримана. Стосовно неї було порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (збудження національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності).

Приводом для порушення справи, відповідно до заяв СКР, стало поширення серед відвідувачів бібліотеки видання Дмитра Корчинського, яке було визнано судом екстремістським матеріалом і заборонене до використання.

Матеріали справи у відношенні Шаріної пізніше передали в управління з розслідування особливо важливих справ ГСУ СКР по Москві.

5 квітня директору бібліотеки було пред'явлено ще одне звинувачення  - в розтраті (частина 4 статті 160 КК РФ). За версією слідства, Шаріна в 2011-2013 роках витрачала призначені для виплати юристам бібліотеки кошти на свій захист у першій кримінальній справі – про екстремізм, яке згодом було закрито.

Джерело:  http://www.pravda.com.ua/news/2016/08/15/7117779/

Додаткова інформація:

http://kobza.com.ua/doslidzhennja/5221

http://kobza.com.ua/prava-ljudyny-i-gromadjanyna/5287

 

На світлинах: Наталія Шаріна. За гратами.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка