lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Вітаємо Віктора Гіржова з ювілеєм!

Відомому журналісту, громадському діячеві, редактору «Кобзи» виповнилося 65 років

27 листопада виповнилося 65 років російському і українському журналісту, громадському діячеві, редактору сайту «Кобза – українці Росії» Віктору Григоровичу Гіржову.

Віктор з дитинства мріяв стати журналістом: перша його публікація (тоді ще учня шостого класу) з’явилася у районній газеті у 1962 р., а через роки він став головним редактором цього видання.

У 1985 р. закінчив факультет журналістики Українського поліграфічного інституту ім. Івана Федорова, а у 1990 році відділення журналістики Київського інституту політології та соціального управління. Вісім років працював у Лохвицькій районній газеті «Зоря». У 1995 році  переїхав до Москви, і з того часу його життя в якості як журналіста, так і громадського діяча, нерозривно пов’язане із українською діаспорою в РФ. 

В Росії Віктор Григорович працював спеціальним, а потім власним кореспондентом загальноукраїнської щоденної суспільно-політичної газети «Україна молода»,  журналу «Листи до приятелів», друкувався у загальноукраїнській газеті   «День» та багатьох інших виданнях.

У послужному списку Віктора Гіржова-громадського діяча  - робота в Регіональній громадській організації «Українці Москви» (співголова), членство у Світовому Конгресі Українців, в Президії Української Всесвітньої Координаційної Ради. На позачерговому з’їзді Об’єднання українців Росії (ОУР) у травні 2011 року він був обраний Першим заступником голови ОУР, а після ліквідації цієї організації Верховним судом РФ з травня 2012 року -  заступник-відповідальний секретар новоствореної загальноросійської ГО «Український Конгрес Росії». У серпні 2013 році очолював делегацію українців Росії на X ювілейному з’їзді Світового Конгресу Українців (СКУ) у Львові. Нагороджений медаллю СКУ на честь 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка. У зв’язку з активною проукраїнською громадською і журналістською діяльністю з  жовтня 2015 року Віктору Гіржову – громадянину України -  було заборонено  в’їзд на територію Росії терміном на десять років. «Кобза» мабуть була єдиною редакцією, що публічно виступила на захист опального журналіста. Але владі Кремля не вдалося ні ізолювати його від зв’язків з українцями Росії, ні зупинити його гостре публіцистичне перо. 

Віктор Гіржов протягом шести років був Головним редактором власного сайту, який детально писав про українців Росії.

Стиль журналістики Віктора Гіржова вирізняється актуальністю, об’єктивністю, глибоким проникненням в тему, аналітичністю, включеністю у соціальні мережі. В цьому читачі могли переконатися з його численних інформаційно-аналітичних публікацій та інтерв’ю у провідних друкованих та електронних медіа України й Росії, що мали широкий резонанс, а колектив «Кобзи» і безпосередньо у спільній роботі, коли з липня 2017 року на запрошення головного редактора сайту Василя Коломацького Віктор Григорович активно почав працювати редактором нашого видання.

В цей 65-й день народження ми бажаємо  Віктору Григоровичу Гіржову міцного козацького здоров’я, нових творчих успіхів, натхнення у громадській роботі, у творчому осмисленні політичних подій і процесів в Україні і в діаспорі, а також чекаємо нових публікацій на радість читачам. Головна чоловіча реалізація – у роботі. Отже, цього найбільше ми й бажаємо нашому дорогому ювілянту.

Прийміть наші найщиріші вітання, і нехай збуваються усі, адресовані Вам в цей святковий день,  побажання!

Редакція сайту «Кобза – українці Росії»

На світлині: Віктор Григорович Гіржов

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка