lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Вітаємо Ларису Скрипникову з Днем народження!

Редакція «Кобзи» щиро вітає справжню українку в Росії Ларису Скрипникову з Днем народження

Лариса Скрипникова для українців Росії не потребує особливого представлення: ця скромна інтелігентна жінка давно і самовіддано плекає українську справу в РФ і має заслужений авторитет серед російського українства, визнання й нагороди від Української держави.

Коротко охарактеризувати постать Лариси Григорівни зуміла директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки Ірина Ключковська, написавши у Фейсбуці в січні минулого року такі слова: «Дорога пані Ларисо, Ви неймовірна Жінка! Щаслива, що знаю Вас!»

Здається, кожен обізнаний з діяльністю пані Лариси чи знайомий з нею особисто, міг би підписатися під цими лаконічними, але надзвичайно ємкими словами.

Особливу вдячність Лариса Скрипникова заслуговує за турботу про вшанування пам’яті невинно убієнних українців в урочищі Сандармох, що в Карелії, за велику роботу зі встановлення кам’яного Пам’ятного хреста на місці, де сталінські кати страчували цвіт української нації. Починаючи з 1998-го року, пані Лариса щорічно у день пам’яті жертв тоталітарних режимів біля Хреста читає вірш Олександра Олеся, який можна вважати життєвим кредо і самої Лариси Григорівни.

Ах, як стогнали ми, як плакали в вигнанні,
Який тягар з нас кожний ніс!
Моря б повстали з наших сліз,
Затихли б бурі в нашому зітханні.
На площах ми чужі стояли, босі й голі,
І кожний кидав камінь в нас…
Ми стільки винесли образ,
Ми стільки бачили сваволі!!
І все за те, що ми свій край любили,
Що рвались сонце в темряву внести.
…І понесли в світи хрести
Та сиві голови похилі.

Від імені всіх українців Росії, від редакції сайту «Кобза» щиро вітаємо Ларису Григорівну з черговими народинами! Хай довгими й щасливими будуть Ваші роки, пані Ларисо, а Ваша свята справа із вшанування пам’яті жертв тоталітарного сталінського режиму знаходитиме все нових прихильників і соратників. Здоров’я Вам, натхнення і Божої благодаті!

Редакція «Кобзи»

Додатково: Слово про Ларису Скрипникову


На світлинах: Іменинниця Лариса Скрипникова. Встановлення Пам’ятного хреста в урочищі Сандармох – головна справа життя Лариси Скрипникової. Лариса Григорівна вміє згуртувати навколо себе однодумців і соратників.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка