lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Редакція «Кобзи» поповнилася новим членом колективу – вітаємо Олександра Гвоздика!

Олександр Гвоздик буде допомагати із фінансами та зв’язком із Сумами

Дорогі читачі!

Повідомляємо, що наш колектив поповнився ще одним учасником. Олександр Гвоздик із міста Сум погодився працювати у нашому колективі. В його обов’язки входитиме допомога редакції із фінансуванням нашого бюджету. Це дуже важлива справа, оскільки робота працівників «Кобзи» оплачується, отже ми мусимо збирати річний бюджет у розмірі 2700 ам. дол. для того, щоб регулярно оновлювати сайт і тримати його на належному професійному рівні.

Формуванням бюджету упродовж всіх сімнадцяти років існування сайту займався Василь Коломацький. В останні роки всі спонсори із Росії мусили припинити співпрацю із нами (причина цілком зрозуміла), а Світовий Конгрес Українців припинив допомогу нам вже років 5-6 тому (причина – Президент СКУ Евген Чолій). Єдиним надійним спонсором «Кобзи» була і залишається Ліга Українців Канади (щорічний внесок якої становить приблизно 700 ам. дол.). Практично всі інші фінанси йшли із особистих внесків Василя Коломацького, який до того ж нині не працює і шукає роботу. Тому дружня допомога із Сум стала несподіваною і своєчасною. Без неї ми просто мали б скоротити наш бюджет на 2018 рік. Ще раз підтверджується істина, що друзі пізнаються у біді! А також у спільній боротьбі за Україну!

 

Кілька слів про Олександра Гвоздика. Мешкає у Сумах. Журналістський стаж – майже 30 років. Навчався в Москві, де познайомився з режисером Андрієм Тарковським і в якості позаштатного асистента допомагав йому на зйомках фільму «Сталкер» і постановці в театрі «Гамлета».

 Повернувшись до Сум, створив популярний кіноклуб (Василь Коломацький пригадує ці цікаві зустрічі творчої інтелігенції). Працював головним редактором, генеральним директором  Сумського обласного телебачення. При президенті Вікторі Ющенку підпав під тотальну заміну керівників і пішов працювати  в газетну журналістику ( гол. редактор газети «В двух словах»). На даний момент є  головним редактором регіонального сайту «Xpress» (xpress.sumy.ua). Видання пише про події у Сумах, про економіку області, дає аналітику і політичну рекламу, і що важливо, пише про діаспору у Росії і, загалом, є помітним інтелектуальним ресурсом у Сумах. Це видання вже кілька років співпрацює з «Кобзою», роблячи взаємний обмін публікаціями.

Під час останнього візиту до  Сум Василь Коломацький і Олександр Гвоздик обмінялися візитами та намітили більш глибоку співпрацю. У Сумах є інтерес допомагати діаспорі у Росії і мати певне лідерство у цьому питанні (адже область прикордонна). Готові допомагати і політики та бізнесмени, місцевий університет. Принаймні, таке враження склалося у головного редактора «Кобзи» під час останнього візиту до  Сум. Всі ці наміри добре узгоджуються із співпрацею з нашою редакцією.

Окрім того, Олександр Гвоздик є майстром колажного мистецтва (сказано без перебільшення). Його колажі несуть філософський зміст, є бездоганними за формою, за естетикою близькі до епохи Відродження, іноді мають елементи сюрреалізму. В них присутній дух вічної і містичної Європи, магія краси світу і кохання. Олександр Гвоздик називає свої колажі, як і Сергій Параджанов, «фільмами на  папері». Його роботи можна подивитися в на  сторінці «Олександр Гвоздик» у Facebook (https://www.facebook.com/agvozdik Фото-Альбоми-My collages). Василь Коломацький володіє копією колажу «Народження Венери» – прикрасою особистої художньої колекції.

Ми вітаємо Олександра Гроздика з початком роботи в редакції «Кобзи» на посаді «менеджер з фандрейзінгу». Закликаємо читачів приєднатися до вітань!

 

Редакція сайту «Кобза – українці Росії»

Додатково:

http://xpress.sumy.ua/news/culture/204818/

На світлині: Олександр Гвоздик.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка