lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Звернення до колег із Групи «Громада українців Росії» на Facebook

Невже ДВА вже забагато?

Шановні колеги!

Ми із здивуванням прочитали коментарі в Групі «Громада українців Росії», в яких нашого головного редактора Василя Коломацького звинувачено за трьома пунктами:

1)      Передрук матеріалів Групи без посилання (це названо конкретно – «крадіжкою»).

2)      В «підігруванні російській владі», шляхом штучного накручування кількості українських організацій у Росії.

3)      Консультуванням Володимира Волкова, автора дисертації "УКРАЇНСЬКА ДІАСПОРА В РОСІЙСЬКІЙ ФЕДЕРАЦІЇ: ІНСТИТУЦІЙНИЙ, СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ ТА КУЛЬТУРНИЙ АСПЕКТИ (1991 - 2010 рр.).

Також у постах Групи можна знайти негативні та безпідставні репліки на адресу «Українця року в Росії»  Володимира Павука (Новосибірськ).

З цього приводу, наша редакція має сказати наступне модераторам групи «Громада українців Росії».

1)      Просимо вас вказати лінки публікацій, які з вашої точки зору були взяти із матеріалів Групи, і на які «Кобзою» не було зроблено посилання. Ми за один день проведемо редакційне розслідування, і з’ясуємо справжнє джерело публікації та вибачимося, якщо такий факт мав місце. Загалом, ми чітко тримаємося правил вказання джерела наших матеріалів, як це завжди й було. Про що добре відомо колишнім редакторам «Кобзи», які нині працюють у Групі.

2)      В інтерв’ю блогу студентів СумДУ Василь Коломацький справді вказав про потребу моніторити 80 акаунтів у Фейсбук, з метою отримання інформації про життя українців у Росії. При цьому зовсім не малося на увазі, що у Росії існує 80 діючих українських осередків. Згадані акаунти могли бути пов’язані як з активістами у Росії, так і в Україні, а також в інших країнах, де мешкають люди, що цікавляться справами діаспори в Росії. Сюди ж потрібно включити акаунти урядових установ, дипломатичних відомств та наукових інститутів. Тому припущення про нібито 80 регіонів (згаданих

В. Коломацьким), зроблене редактором Групи паном Ігорем Роздобудьком, не відповідає сказаним словам. У свою чергу, звинувачення у свідомому накручуванні цифр, з метою підігрування властям Росії, взагалі не відповідає всьому тому, що робить «Кобза» всі  17 років свого існування.

3)      Повідомляємо, що Василь Коломацький не знайомий із паном Володимиром Волковим, не консультував його і саму дисертацію не читав. Вивченням дисертації в редакції займався пан Віктор Гіржов. В результаті, «Кобза» дала негативну оцінку роботі, вказавши на наявне накручування цифр української громадської присутності у Росії, а також на недостатню інформаційну базу цього дослідження. Публікація була зроблена задовго до того, як Група звинуватила пана Василя в участі у роботі над дисертацією. Вважаємо, що оцінка, зроблена паном Ігорем Роздобудьком, є явно необ’єктивною.

4)      Хочемо нагадати, що відомий громадський діяч Володимир Павук був обраний «Українцем Року у Росії». Обраний він був редакцією «Кобзи», в яку входили три редактори нинішньої Групи «Громада українців Росії». Як можна писати зневажливо про таких особистостей, яких ще учора називали гордістю діаспори? В чому, в такому випадку, сенс самої номінації? Де журналістська совість? Де професіоналізм?

Дивує одна річ. На всю двомільйонну діаспору є лише  два інформаційні ресурси, які представляють усю громаду. «Кобзі» скоро виповниться 17 років, а «Громаді українців Росії» скоро випониться рік. Невже ці два ресурси, ці два патріотичних колективи, не зможуть знайти спільну мову? Невже ДВА вже забагато?

Ми закликаємо наших колег із Групи «Громада українців Росії» у Facebook бути більш акуратними у своїх висловлюваннях про працюючих і відомих активістів Росії, просимо зняти інтерв’ю Василя Коломацького з публікацій Групи, а разом із ним всю наступну полеміку, яка нікого не прикрашає – ні професійно, ні етично. Ми також закликаємо в майбутніх відносинах між редакціями триматися професійної етики  – солідарності цеху, точності фактів і поваги до особистості. Якщо необхідні якісь уточнення – пишіть нам, ми дамо відповідь. Запевняємо вас, ми в редакції завжди готові співпрацювати із колективом «Громади українців Росії» і радіємо, що така Група була створена і активно діє.

Бажаємо вам, дорогі колеги, плідної роботи!

Редакція сайту «Кобза – українці Росії»


На світлинах: Василь Коломацький. Ігор Роздобудько.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка