lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Війна в Україні – питання захисту усього цивілізованого світу

Чи розуміють країни Європи, що завтра у їхні  столиці можуть увійти російські танки?

Спочатку невеличкий екскурс в історію, хоча скептики і говорять, що історія вчить нас тому тільки тому, що нічому не може нас навчити. У 1938 році Гітлер здійснив так званий «Аншлюс», включивши до складу Німеччини свою батьківщину - Австрію. Незабаром він погрожував вторгненням Чехословаччині, нібито, перейнявшись проблемою дискримінації судетських німців. Британські та французькі політики боялися війни, яка може охопити всю Європу, і намагалися проводити політику умиротворення, сподіваючись, що Гітлер заспокоїться, отримавши частину території Чехословаччини. 1 вересня 1939 р. з вторгнення Німеччини у Польщу розпочалася Друга світова війна, що забрала життя понад 60 мільйонів людей, 90 мільйонів стали інвалідами.

Вам це нічого не нагадує із сучасних реалій?  Путінський «аншлюс» (приєднання) Криму. Його стурбованість долями росіян Донбасу і підтримка , а потім і визнання ЛНР-ДНР? І, нарешті, вторгнення в Україну, яке, на думку багатьох експертів, може перерости у Третю світову? І так само, як і 84 роки тому, сьогодні  західні політики  знов сподіваються умиротворити диктатора, обмежуючись, хоча і болісними для Росії, а не смертельними санкціями. Політична слабкість та небажання зазнавати економічних збитків загнали Європу в геополітичну пастку. Сьогодні Путін йде ва-банк і практично відверто каже, що подальші санкції та можливі переговори його вже не цікавлять. Кремль зазнав величезних збитків, і тому Путін йтиме до кінця, бо росіяни не вибачать йому у разі припинення війни ані людських втрат, ані економічних збитків.

Через це російська військова машина і діє сліпо та руйнівно: знищує все, що зустрічається на її шляху. Хоча  архаїчна стратегія та тактика російської армії, скопійовані з радянської, повністю захлинулись в Україні, в РФ ще дуже багато і зброї, і людського ресурсу для довгострокових військових дій.  Чи розуміють в Європі, що знищивши Київ, Путін може піти далі, і під обстрілами ракет  (в т.ч., не дай Боже, з ядерними боєголовками)  можуть опинитися Варшава, Париж, Берлін? Де гарантії того, що Путін обмежиться Україною і не піде «викорінювати неонацизм» у Польщі, Франції, Німеччині?

Схоже, хоч і повільно, Європа починає прозрівати. У Варшаві вже перевіряють бомбосховища, а Франція раптово виявила, що власних збройних сил, якщо не брати до уваги НАТО та ядерного арсеналу – у неї просто немає. У разі війни Париж стане легкою здобиччю для російської армії, тому що Європа серйозно не воювала з 1945 року, і там просто немає достатньої кількості військових, які могли б чинити опір російській навалі.

«Ми переживаємо надзвичайно напружений період, коли зросли ризики та загрози регіональній європейській та євроатлантичній безпеці, в тому числі і для безпеки Румунії, - вважає Клаус Йоганніс,  президент Румунії, яка з країн НАТО має найбільший кордон з Україною. – Спостерігається чітка тенденція повернення до політики сили, щоб кинути виклик  нинішньому ліберальному міжнародному порядку, а також архітектурі європейської безпеки, побудованій після Холодної війни».

Тривожить і те, що більша частина росіян вважає, як свідчать результати соцопитування компанії Active Group, що після України Путін повинен напасти на Польщу і  країни Балтії. Як тут не згадати  новий російський войовничий клич «Можем повторить» (тобто дійти до Берліну, як у 1945-му), який витіснив пацифістське «Это не должно повториться».

Отже, 75,5% росіян вважають, що після України логічним  продовженням так званої «військової спецоперації» Російської Федерації, має стати вторгнення в три країни. Найперше йде - Польща (75,5%), потім - країни Балтії, серед яких Естонія, Литва, Латвія (41%), та інші, як Болгарія, Чехія, Словаччина та Угорщина (39,6%).  

Тому в Україні сьогодні вирішується не тільки її доля, а й  доля усього західного світу, якого Путін де-факто оголосив своїм ворогом. А всіх своїх ворогів Путін завжди знищує (згадаємо його: «…мы и в сортире их замочим, в конце концов»), і ресурс для цього у нього поки що є. Крім цього Кремль намагається залучити до війни в Україні  країни ОДКБ, що пов’язані з Росією зобов’язаннями по Договору про колективну безпеку – Білорусь, Вірменію, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан  - та найманців усіх мастей.  

Поки що не дуже успішно. Плани блискавичної «спецоперації» зірвали добре підготовлена українська ​​армія і відчайдушний спротив мирних жителів, які готові віддати своє життя, захищаючи свою землю від окупантів. Єдине, що ускладнює український опір – брак зброї, здатної ефективно знищувати російський військовий контингент. На жаль, не був почутий заклик Президента Зеленського до НАТО закрити повітряний простір над Україною для російських літаків, що бомблять українські військові склади і аеродроми..

Тож, у цей доленосний для всього світу час Україна як ніколи потребує військової допомоги. Європа має остаточно прокинутися і усвідомити: якщо Україна впаде, то російські танки завтра будуть у кожній європейській столиці, і це буде глобальною геополітичною поразкою усього цивілізованого світу.

Євген Качур

Від редакції:

«Можем повторить» це фактично фашистське гасло, яке проштовхує зверху уряд РФ і «хаває» російська бидломаса, якої у РФ аж 75,5%. А нинішній закон про «фейки» це спроба закрити інформаційну «бульбашку», в якій уряд тримає бидломасу ніби немовля у бебібоксі.

Печальна картина морального розкладу російського суспільства і садизму силовиків. РФ ще довго не відмиється від цієї ганьби.

В цей же цас цивілізований світ радіє тому, що космічний телескоп Джеймс Вебб надіслав перші знімки високої якості https://cosmosmagazine.com/space/james-webb-telescope-first-images/?utm_source=pocket-newtab .

В.К.

На світлині: Карикатура Миколи Капусти на Путіна 2014 року.  Як виявилося у 2022-му – пророча 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка