lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Киев собрался запретить Горбачеву въезд в Европу
Михайло Горбачов. Політик і демократ

Коментар Василя Коломацького з приводу події

Советник министра внутренних дел, депутат Верховной Рады Украины Антон Геращенко заявил в интервью радиостанции «Говорит Москва», что Украина постарается закрыть путь в Европу бывшему президенту СССР Михаилу Горбачеву, одобрившему присоединение Крыма к России.

«Дипломатическим путем будем обращаться к европейским партнерам, чтобы его не принимали и в Европе, и не финансировали его фонд, который помогает разжигать ненависть между Россией и Украиной», — сказал Геращенко.

По его словам, Горбачев помогает «своими безрассудными действиями не только СССР разваливать, но и Россию». «В таких случаях СБУ принимает решение о запрете въезда лицам, которые поддерживают нарушение территориальной целостности Украины. Однако я не припоминаю, чтобы он приезжал в последнее время, ему тут делать нечего», — добавил депутат.

Бывший президент СССР Михаил Горбачев в интервью газете TheSundayTimes, опубликованном 22 мая, поддержал решение российского президента Владимира Путина о присоединении Крыма к России. «Я всегда за волеизъявление народа, а большинство в Крыму хотело воссоединения с Россией», — сказал 85-летний политик.

Крым вошел в состав России после проведенного в марте 2014 года референдума, на котором большинство жителей региона поддержали такое решение. Киев отказался признать результаты плебисцита. В Москве настаивают, что процедура присоединения региона соответствовала нормам международного права.

https://lenta.ru/news/2016/05/22/gorbatchenko/

Коментар Василя Коломацького:

У цілому, я не вітаю рішення МЗС України. І ось чому.

По-перше, Горбачову 85 років і в такому віці відставні політики мають право на «чудачество», тобто на право висловлювати думки, які виходять за рамки здорового глузду і явно протирічать всьому що вони зробили під час своєї публічної кар’єри. Це, власне, певне професійне відпруження політиків за довгий час, коли вони мали все говорити згідно з протоколом і по написаному.

По-друге, Горбачов не простий політик, а видатний політик, який зумів демонтувати Комунізм, паритетно скоротив стратегічні ракетні озброєння, звільнив три Балтійські країни, вивів війська із Німеччини, сів за один стіл із академіком Андрієм Сахаровим, вивів війська із Афганістану, добровільно склав свої повноваження,  і зробив ще багато такого, чого політикам нинішнього часу і не снилося. Це була і лишається масштабна постать поскомуністичного світу. Вплив його політики на Україну був безперечно позитивним. Скажімо, відомо, що Горбачов неофіційно підтримав обидва українські Майдани, вважаючи їх продовженням політики Перебудови.

Я гадаю що Україна могла б оставитися до заяви Горбачова із гумором, оскільки від Горбачова сучасний стан російсько-українських відносин ніяк не залежить. У свою чергу, ми маємо бути вдячні Горбі за все що він зробив в рамках політики Перебудови. Не треба бути дріб’язковими і «мєстєчковими», шановні українські дипломати, коли мова йде про масштабних світових політиків! Своїми заявами ви лише підштовхнете Михайла Горбачова в політичний табір путіністів. Я собі не уявляю Горбачова на каналі «Раша тудей», але здається ще пара незграбних рухів з боку МЗС України і Горбачов може з’явитися там.

Як стало відомо, в’їзд Горбачову в Україну таки заборонили. Не мудро.

В.К.

На світлині: Михайло Горбачов. Політик і демократ.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка