lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Порошенко: Боїнг збив російський екіпаж російською ракетою
Петро Порошенко, Президент України

Президент Петро Порошенко заявляє, що є докази того, що літак Malaysia Airlines над Донбасом збив "російський екіпаж російською ракетою".

Про це він сказав на нараді з силовиками в Кривому Розі, передають "Українські новини".

"Розслідування завершено. Попередні результати переконливо свідчать, що постріл був зроблений з окупованої російськими військовими території російської ракетою російським екіпажем", - заявив він.

Порошенко повідомив, що в п'ятницю проведе переговори з цього питання з прем'єр-міністром Малайзії та прем'єром Австралії.

Як відомо, у п'ятницю прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт заявив, що він переконаний в тому, що проросійські бойовики збили малайзійський лайнер 17 липня 2014 року над Донбасом навмисне.

Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна офіційно звернулися до Ради Безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі літака "Малайзійських авіаліній" над територією України 17 липня 2014 року.

Джерело:http://www.pravda.com.ua/news/2015/07/17/7074832/?attempt=1

Аналітики у річницю збиття Боїнга стверджують: все вказує на російську ракету

Про це, зокрема, повідомляє Espreso.tv.

У п’ятницю 17 липня виповнився рік з моменту катастрофи рейсу MH-17 над Донецької областю. І хоча винуватців знає весь світ, ніхто за цей злочин досі не покараний.

У катастрофі загинуло 298 людей. Це 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Більшість загиблих (193 людини) були громадянами Нідерландів, що визначило роль цієї країни як лідера в розслідуванні.

Також загинули 43 громадянина Малайзії (серед них і члени екіпажу), 27 - Австралії, 12 – Індонезії, 10 – Великої Британії, 4 – Німеччини, 4 – Бельгії, 3 – Філіппін, а також один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

Коли закінчиться розслідування

Офіційних розслідувань ведеться аж цілих два. Обставини та причини катастрофи досліджує спеціальна комісія, яка складається з групи міжнародних експертів. Їх очолює Нідерландська рада безпеки.

У четвер, 15 липня, Верховна Рада ратифікувала продовження дії угоди між Україною та Нідерландами до 1 серпня 2016 року. Ця формальність дозволяє голландцям і далі проводити розслідування.

Власне, їхній звіт вже готовий. Тепер його вивчають усі зацікавлені країни – США, Росія, Малайзія. Усі вони мають право пропонувати внести поправки та зауваження до звіту. Росія свій пакет вже надіслала. Фінальна версія звіту очікується наприкінці жовтня.

Пошуком винних у трагедії займається міжнародна слідча група, до якої включено представників Малайзії, Австралії, Бельгії та України. Їхню діяльність координує поліція та прокуратура Нідерландів.

Представник групи днями розповів "Німецькій хвилі", що робота слідчої групи просувається повільно і може тривати до кінця 2015 року. А можливо, триватиме і в 2016 році.

Росія критикує хід розслідування. Зокрема, через те що її представників до нього не залучили. Це цілком логічно, адже росіяни та їхні терористи на Донбасі є головними підозрюваними.

Попередня версія слідчих – збили "Буком"

Зміст доповіді Нідерландської ради безпеки офіційно не розголошується. Але телеканал CNN вже отримав "інсайд" від двох людей, які ознайомлені з його змістом.

Вони стверджують, що докази однозначно вказують на відповідальність за збитий Боїнг проросійських сепаратистів. У доповіді вказано не лише точний тип ракети, але й траєкторію її польоту. У документі чітко вказано, що територію, з якої запустили ракету, контролювали проросійські сепаратисти.

Це підтверджує версію, на якій наполягають США: літак було збито російським зенітно-ракетним комплексом "Бук" з території, яку контролювали проросійські сепаратисти.

Цю версію неодноразово озвучували також різні ЗМІ. Наприклад, журналіст телеканалу BBC Джон Суїні у вересні минулого року простежив шлях "Бука" до Сніжного. Він говорив із місцевими мешканцями. Один із них розповів, що бачив, як "Бук" вивантажували з трейлера в районі Сніжного за кілька годин до катастрофи.

Волонтер проекту журналістських розслідувань Bellingcat Іггі Останін також у вересні простежив шлях "Бука", проаналізувавши зміст фото- та відеозйомок з інтернету. Він з’ясував, що комплекс привезли з військової частини № 32406 53-ї курської зенітно-ракетної бригади до Ростовської області. В день катастрофи його доправили в село Сніжне, яке контролювали сепаратисти.

Також у доповіді, про яку йдеться в сюжеті CNN, частина вини покладається на авіакомпанію Malaysia Airlines. Її звинувачують в тому, що вона проігнорувала попередження міжнародних організацій цивільної авіації і дозволила політ над зоною військового конфлікту.

Росія співає стару пісню про український винищувач

Судячи з реакції росіян, телеканал CNN не бреше – у звіті дійсно говориться про їхню вину.

"Нам багато чого є сказати по цьому документу і багато чого протиставити окремим його тезам. Вимушений із жалем константувати, що у випадку цієї катастрофи не доводиться говорити про коректне висвітлення розслідування", - сказав заступник голови Росавіації Олег Сторчевой.

Він сказав, що в Росії немає єдиної версії щодо причин катастрофи: літак могли збити ракетою "земля-повітря" (тобто зенітною системою) або "повітря-повітря" (тобто з літака).

Цим Сторчевой спростував слова офіційного представника Слідчого комітету Росії Володимира Маркіна.

Він раніше говорив, що головна версія російських слідчих – Боїнг збив український бойовий літак. "Більше того, експерти припускають, що встановлено тип ракети і що ця ракета не російського виробництва", - сказав Маркін.

Як судитимуть винних

Хто безпосередньо віддав наказ стріляти по цивільному літаку, невідомо. Хоча все вказує на те, що міжнародним слідчим їхні прізвища відомі. Нідерланди запропонували розглядати справу про збитий Боїнг у міжнародному трибуналі. Україна, Бельгія, Австралія і Малайзія цю ідею підтримують. Остання вже внесла відповідну пропозицію в Раду Безпеки ООН.

Росія – проти. Путін напередодні річниці заявив, що створювати трибунал – непродуктивно і передчасно. Допоки Росія лишається постійним членом Радбезу, це все марно – вона має право ветувати будь-яку пропозицію, яка їй не подобається.

Якщо ідея з трибуналом провалиться, уряд Нідерландів розглядає й іншу можливість. Але яку саме, поки що тримає в секреті.

Родичі 18 загиблих подали позов до колишнього "міністра оборони ДНР" Ігоря Стрєлкова-Гіркіна з вимогою компенсації у $900 млн.

У поданих до суду документах стверджується, що під час конфлікту на сході України російський громадянин Гіркін, використовуючи псевдонім "Ігор Стрєлков", діяв з дозволу Кремля і керував військовими операціями бойовиків.

"У ході однієї з таких операцій нібито і був збитий малайзійський Боїнг, а Гіркін віддав наказ, який сприяв і/або підбурював до вчинення цього нападу, та/або вступив в змову з тими, хто запустив ракету або ракети", – йдеться в повідомленні.

Сам Гіркін відреагував на це нахабною заявою про те, що він, виявляється, "майже міліардер". Також він обурився тим, що родичі загиблих оцінюють їхнє життя в грошах.

Щодо причин катастрофи він сказати нічого не захотів. "Я ніяк не коментую нічого, що пов’язано з Боїнгом. Це моя позиція з минулого року. Я в розслідуванні не брав участі, тому нічого з цього приводу сказати не можу", - цитує Гіркіна Газета.Ru.

Нагадаємо, саме пост Гіркіна про те, що його бойовики "збили Ан-26" є одним з доказів того, що саме вони й несуть відповідальність за катастрофу. Пост швидко видалили, але скріншоти у всіх, кому вони потрібні, залишились.

Закиди Малайзії та Україні

До речі в звіті, про який повідомляв телеканал CNN, говориться, що частина вини лежить на авіакомпанії Малайзійські авіалінії. Вона проігнорувала попередження про військовий конфлікт і пустила літак небезпечним маршрутом.

Також до авіакомпанії позиваються і родичі загиблих. Росія ж звинувачує Україну в тому, що вона не закрила повітряний простір "через жадібність".

Родичі загиблих у катастрофі німців вирішили позиватися до України. Вони вважають, що наш уряд не закрив небо для польотів, а отже винен у катастрофі. Позови до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) від імені родичів подав у листопаді 2014 року німецький адвокат Ельмар Гімулла. Він сподівається вибити виплату в мільйон доларів за кожного загиблого.

Як повідомляла "Німецька хвиля", ЄСПЛ вирішить долю цих позовів не раніше осені – вони досі знаходяться в стадії вивчення.

Коли звіт буде опубліковано і вину Росії буде доведено офіційно, на Путіна чекає дуже неприємний період. Фактично він буде визнаний міжнародним терористом. Таким свого часу визнали Муаммара Каддафі, який був безпосередньо причетний до вибуху над Локербі літака Боїнг-747 у 1988 році. А яка доля спіткала Каддафі і як він помер, усі добре пам’ятають.

Джерело:http://espreso.tv/article/2015/07/17/richnycya_zbyttya_quotboyingaquot_vse_vkazuye_na_rosiysku_raketu

Додаткова інформація:

http://www.aif.ru/politics/world/evrosoyuz_v_godovshchinu_krusheniya_mh17_prizval_nakazat_vinovnyh

http://gordonua.com/news/politics/Poroshenko-Beznakazannost-v-dele-katastrofy-reysa-MH17-sozdaet-opasnyy-precedent-90124.html

http://gordonua.com/news/politics/Portnikov-Strah-Putina-pered-tribunalom-po-MN17

http://focus.ua/country/333881/

На світлинах: Петро Порошенко, Президент України. Петро Порошенко заявив на основі фактів, що Боїнг був збитий російською ракетою. Залишки Боїнга. На місці катастрофи. Родичі загиблих на траурній церемонії. Квіти біля посольства Нідерландів у Києві. Позивачі вважають, що екс-лідер сепаратистів Стрєлков-Гіркін, котрий діяв за вказівкою Кремля, винен у падінні літака. Скрін-шот повідомлення Гіркіна-Стрєлкова у соцмережі про начебто збитий український літак 17 липня 2014 року. Путіна можуть визнати міжнародним терористом.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка