lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Про Церкву в часи Єврореволюції
Протидиякон Віктор Мартиненко1
Протидиякон Віктор Мартиненко

Нещодавно у Всеукраїнській щоденній газеті «День» з'явилася публікація, яка не може залишити байдужим жодного віруючого, та й загалом жодну мислячу і щиросерду людину. Це лист українського православного священика отця Віктора Мартиненка до Патріарха Кирила. Дуже красномовним є відгук на цей лист одного з читачів: «Під ним готові підписатися сотні тисяч парафіян УПЦ Московського патріархату.... А можливо, і мільйони...». Пропонуємо передрук матеріалу.

Волинський священик написав відкритого листа Патріарху Кирилові

Це отець Віктор Мартиненко, котрий є прес-секретарем Володимир-Волинської єпархії Української православної церкви. Це той отець, котрий нещодавно збурив суспільство тим, що у Фейсбуці опублікував звернення до владики Павла, намісника Успенської лаври у Києві, з проханням не розписуватися за всю Церкву і не порівнювати Віктора Януковича з... Ісусом Христом, як той зробив. Опісля отець Віктор стверджував, що владика Павло йому телефонував і... прокляв. Цікаво, що і владика Павло, будучи монахом, починав своє служіння Церкві з монастиря у Низкиничах, і отець Віктор нині служить тут же, у монастирському храмі. Учора Мартиненко у Фейсбуці знову поділився своїми вболіваннями за роль Церкви, в якій служить Богу, а сьогодні опублікував ось такий відкритий лист до Кирила, Патріарха Московського і всієї Русі:

«Ваша Святосте, До Вас звертається клірик Володимир-Волинської єпархії Української Православної Церкви протодиякон Віктор Мартиненко. Звертаюся з палаючої, зраненої і залитої кров'ю України. Ми зараз переживаємо те, що не дай, Бог, пережити нікому з народів. Те, від чого молимося уберегтися всякому граду і країні: вогонь, меч, навала народу чужоземних та міжусобиці.

У цьому чорному мороці народної біди підносяться голоси християнських пастирів. Прості священики моляться на майдані, своїми тілами стоять між ворогуючими, перешкоджаючи кровопролиття. Пастирі відспівують загиблих, підбадьорюють поранених, втішають, плачуть. Предстоятелі Церков закликають до припинення насильства і моляться за наш народ. Ми почули слово Папи Римського Франциска і Патріарха Вселенського Варфоломія. Тільки голос нашого Патріарха не чутний.

Не маючи, що відповісти тим, хто запитує, щодня дивлюся сайт Патріархія.Ру в надії знайти Ваше звернення. Але на жаль... На землетрус у Новій Зеландії, повінь в Італії чи авіакатастрофу на Кубі Ви, Ваше Святосте, реагуєте більш оперативно.

Пам'ятаю в 2009 році, під час Вашого першого візиту до України, ми приймали Вас в нашому Володимир-Волинському кафедральному соборі, у святій Почаївській лаврі. Ви тоді були вражені багатолюдністю і щирістю, з якою зустрічав Вас наш народ і говорили, що ніколи не бачили стільки віруючих людей. Тепер, Ваша Святосте, цей народ, замучений і пригноблений до того, знищують фізично, відстрілюючи в прямому ефірі.

Ваша Святосте, Ви - розумна людина і не думаю, що вірите тій сатанинській брехні, яка ллється з російських телеканалів. Хіба Ви не бачите, що коїться?

Цинічно і холоднокровно вбито сотні людей. Людей, які вийшли на мирні протести захистити свою людську гідність, свої сім'ї, своїх дітей, свою пограбовану і згвалтовану мати-Україну. Їх роздягають на морозі, катують, б'ють, спалюють, вивозять з лікарень і вбивають в лісах. Злочинці стравлюють наш народ, провокують братовбивство. Тисячі людей залишаться інвалідами. Скажіть, хіба не гідні ці люди Вашої патріаршої уваги і співчуття ?

Я розумію, що давши об'єктивну оцінку багатьом явищам і подіям, Ви, Ваша святість, можете повторити долю Вашого попередника - святителя Московського Филипа. Не чекаємо також повного розуміння від громадянина чужої держави, але, Ваше Святосте, пастирський заклик до миру і слова людського співчуття ми все ж сподівалися почути від Вас. За кожним богослужінням ми молимося за Вас, як Великого Пана й Отця, тепер, бачу, Ви залишилися тільки паном... Ваш кинутий син, протодиякон Віктор Мартиненко».

Наталія Малімон, "День", Луцьк

Оригінал публікації за посиланням: http://www.day.kiev.ua/uk/article/den-ukrayini/volinskiy-svyashchenik-napisav-vidkritogo-lista-patriarhu-kirilovi

Успенський собор у Володимирі-Волинському
Успенський собор у Володимирі-Волинському
Патріарх Кирило у 2009 році відвідав Почаївську лавру
Патріарх Кирило у 2009 році відвідав Почаївську лавру
Патріарх Кирило завжди «благословляє» плани російського Президента Володимира Путіна.
Патріарх Кирило завжди «благословляє» плани російського Президента Володимира Путіна.
Священики різних конфесій на Майдані молилися разом за демократичну і мирну Україну.
Священики різних конфесій на Майдані молилися разом за демократичну і мирну Україну.

На світлинах: Протодиякон Віктор Мартиненко. Успенський собор у Володимир-Волинському. Патріарх Кирило у 2009 році відвідав Почаївську лавру. Патріарх Кирило завжди «благословляє» плани російського Президента Володимира Путіна. Священики різних конфесій на Майдані молилися разом за демократичну і мирну Україну.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка