Орест Стеців, президент ЛУК

Океан – не перешкода: волонтери з Канади допомагають Україні

Волонтери мережі «Вільні Люди» разом із представником канадської діаспори - керівником Ліги Українців Канади Орестом Стецівим, відвезли 3 машини гуманітарної допомоги для українських військових, що була зібрана у Канаді, Харкові та Полтаві. Про це інформує сайт Ліги Українців Канади.

Зокрема, 5 мішків форми, десяток спальників, маскувальну сітку 9х9, маскувальні тенти від дощу, багато їжі, овочів, консервації, солодощів, води та іншого. Все це було розподілено між військовими, які дислокуються у Краматорську, 92-ю, 93-ю й 22-ю бригадою, медиками та прикордонниками.

Під час поїздки активісти також зустрічалися із представниками громади, церкви, політиками, волонтерами та підприємцями Сватово, Сєвєродонецька, Краматорська, Рубіжного, а також із чиновниками районних державних адміністрацій Луганщини та ЗМІ.

Мета цих зустрічей – віднайти діалог та співпрацю між українцями не тільки із різних регіонів, а й з діаспори.

«Ми побували і на передовій, і на зустрічах із представниками місцевої влади. Намагалися показати нашому гостеві справжній Донбас зі сміливими та працьовитими людьми, і зруйнувати старі стереотипи, зокрема, про тотальну підтримку проросійської політики місцевим населенням. Також ми заїхали на одну з найбільш обстрілюваних на Луганщині ділянок – в район Щастя, Кримського, щоб поспілкуватися із бійцями, дізнатися їхні потреби. Впевнений, що від усіх цих зустрічей буде не тільки моральна, а й практична користь для усіх їх учасників», - розповідає співкоординатор волонтерської мережі «Вільні Люди» Сергій Кузан.

Керівник ЛУКу О.Стеців зазначив, що завдяки спільній роботі українських волонтерів, діаспори та міжнародній підтримці України, за цей рік фактично було відновлено обороноздатність української армії.

«За цей рік було зроблено дуже багато для відновлення українського війська, але попереду ще стільки ж роботи. Також я переконався, що на Луганщині є дуже потужні патріотичні громади та волонтери. Це люди, які не побоялися заявити про свою позицію, вони активні і дієві. Під час наших розмов ми знайшли багато спільних інтересів, гадаю, ці зустрічі будуть лише початком співпраці між громадами Сходу та діаспорою», - сказав Стеців.

Нагадаємо, що лише за останній рік канадською діаспорою було передано допомоги військовим на десятки мільйонів гривень, окрім цього, українська громада виступає активним лобістом підтримки українських військових урядом Канади.

Джерело:http://www.lucorg.com/news.php/news/9246

Додаткова інформація:

http://mnk.org.ua/ostanni-novini/novina/article/sergii-kuzan-na-nashikh-plechakh-lezhit-misija-zabezpechenn/

http://kobza.com.ua/ukrajina-svit/5078-andrii-bukin-khochu-podiakuvaty-druziam-iz-za-kordonu.html

 

На світлинах: Орест Стеців, президент ЛУК.Сергій Кузан, координатор волонтерської мережі "Вільні люди". Передача допомоги. На війні допомагає почуття патріотизму та підтримка небайдужих. Зустріч однодумців. Андрій Букін, сумський волонтер, нині військовий. 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка