lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Російська влада відмовила у реєстрації Українському Конгресу Росії
У реєстрації УКР відмовити!
У реєстрації УКР відмовити!

Інформаційне повідомлення

Згідно інформації від українських громад в російській Федерації, міністерство юстиції РФ відмовило в реєстрації Українському Конгресу Росії, організації, що була створена на Установчому з'їзді УКР листопаді 2012 року.

Свого часу причиною створення Українського Конгресу Росії стало закриття через рішення суду, під надуманими приводами, Об'єднання Українців Росії, організації федерального рівня з 20-річною історією, організації, що об'єднувала українців чи не всіх суб'єктів російської Федерації, біля витоків створення котрої стояли: перший український космонавт Павло Попович, відомий літератор Руденко-Десняк та багато знаних українців Росії.

На сьогоднішній день в Росії не існує жодного загальноросійського об'єднання української національної меншини. А лише за даними останнього перепису населення, в Російській Федерації проживає біля 2 млн. українців. Хоча, за визнанням самих представників російської влади їх вдвічі більше.

Прес-служба УВКР

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Від головного редактора:

Відмова в реєстрації УКР безперечно викликана політичними мотивами, а точніше давньою і застарілою українофобією російської влади. Через українофобію нас ліквідували, через українофобію нас не реєструють.

Якщо пригадати радянську історію, то можна згадати, що у 1976 році в СРСР виникла відома «Гельсінгська група». Її ніхто не реєстрував, їй влада протидіяла усіма методами, але група існувала і боролася. При чому чим більш репресивно діяла влада, тим більший авторитет отримували правозахисники і тим більшого розголосу набувала їх справа. Влада викривала сама себе.

Чи не пора УКР задіяти подібну тактику. УКР існує незалежно від реєстрації і робить ту роботу, яку він сам на себе поклав. Влада ж як не виділяла грошей на діяльність ОУР, так і не виділятиме на УКР. У в'язницю активістів теж не посадять. В чому тоді різниця для нас у нашій внутрішній роботі? Немає різниці. Путін захтів зробити із УКР «Гельсінгську групу»? Давайте виконаємо завіт вождя. Давайте просто не лякатися і пам'ятати - ми настільки вільні, наскільки ми самі вважаємо себе вільними. «Рецепти доктора Оніщенка» нам не указ. УКР є.

Василь Коломацький

Любов Дяченко, Голова Правління УКР (у центрі). Установчий з'їзд, травень 2012 р.
Любов Дяченко, Голова Правління УКР (у центрі). Установчий з'їзд, травень 2012 р.
Виступ Василя Бабенка на Установчому з'їзді, травень 2012
Виступ Василя Бабенка на Установчому з'їзді, травень 2012
Володимир Павук, Тарас Дудко, Світлана Рукавишникова та Василь Бабенко, Установчий з'їзд, травень 2012 року
Володимир Павук, Тарас Дудко, Світлана Рукавишникова та Василь Бабенко, Установчий з'їзд, травень 2012 року

На світлинах: У реєстрації УКР відмовити! Любов Дяченко, Голова Правління УКР (у центрі). Установчий з'їзд, травень 2012 р. Виступ Василя Бабенка на Установчому з'їзді, травень 2012. Володимир Павук, Тарас Дудко, Світлана Рукавишникова та Василь Бабенко, Установчий з'їзд, травень 2012 року.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка