lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Чому написали заяви наші співголови?

Культурний центр України в Москві - квітень 2005 р.Півтора роки тому на форумах діаспори співголовами ОУР і ФНКА “Українці Росії” були обрані Василь Бабенко і Валерій Семененко

9-10 квітня 2005 року в Культурному центрі України в Москві відбулися ІІІ З’їзд Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії” та IV Конгрес Об’єднання українців Росії. На 4 роки керівниками цих українських громадських об’єднань делегати обрали голову Національно-культурної автономії українців Республіки Башкортостан професора Василя Яковича Бабенка та голову Об’єднання українців Москви кандидата технічних наук Валерія Фоковича Семененка. Обидва виступали з програмами розвитку українського громадського руху в Росії і немовби горіли бажанням втілити свої задуми в конкретну громадську роботу. Але не минуло і 1,5 роки, як вони обидва написали заяви про звільнення з виборних посад. В Редакцію сайту “Кобза-українці Росії” поступили красномовні документи, які говорять самі за себе.

Співголова ФНКА “УР” і ОУР Василь Бабенко

Вельмишановний Василю Михайловичу!

Направляю Вам пропозиції та кошторис по проведенню об’єднаного засідання ОУР та ФНКА „Українці Росії”.

Пропозиції що до порядку денного об’єднаного засідання Рад ОУР та ФНКА „Українці Росії”:

1.       Затвердження змін до статуту ОУР та ФНКА „Українці Росії”.

2.       Вибори / перевибори правління ОУР та ФНКА „Українці Росії”.

3.       О принципах діяльності ОУР та ФНКА „Українці Росії”.

Співголова ОУР

та ФНКА „Українці Росії”                                                                     В.Я. Бабенко

„Затверджую”

Голова Ради ОУР

та Ради ФНКА „Українці Росії”

________________ Дума В.М.

Кошторис витрат на проведення об’єднаного засідання

Рад ОУР та ФНКА „Українці Росії”

 

№ п/п

Стаття витрат

Сума (в руб.)

1.

Проїзд

580 тис.

2.

Проживання

180 тис.

 

Ітого

760 тис.

 

Співголова ОУР

та ФНКА „Українці Росії”                                                                                 В. Бабенко

31.10.2005 р.

Головам українських товариств

в Росії, членам Ради ОУР

та Ради ФНКА „Українці Росії”

Дорогі мої брати та сестри!

Як Вам відомо, IV конгрес ОУР та III з'їзд ФНКА „Українці Росії” після тривалих та напружених дискусій обрали мене співголовою цих двох поважних федеральних українських організацій. Ви, так як і я, розумієте, що то був пошук компромісу, намагання придати новій імпульс українському руху, зорганізувати його роботу системно, бажання уникнути його розколу.

Давши згоду на обрання мене співголовою, я знав наскільки це великий тягар і як мені буде важко працювати оскільки в мене своя позиція, свій погляд на український рух, принципи його функціонування, на основу стосунків між членами українських організацій – це національний патріотизм, компетентність, колегіальність, демократичність, толерантність, повага до закону, моральні принципи.

Але нажаль в тій атмосфері, яка сьогодні склалася, реалізувати ці принципи неможливо і я не хочу приймати на себе відповідальність за дії інших. В зв'язку з цим прошу Вас, шановні колеги, прийняти мою відставку і проголосувати за неї, направивши свої листи на адресу ОУР, ФНКА „Українці Росії” та на мою адресу: 450039, г. Уфа, ул. Сельская Богородская, д. 37.

Я прийняв рішення вийти зі складу правління ОУР та ФНКА „Українці Росії”, але це не визначає що я відходжу від українського руху. Я не пориваю зв'язків з Вами. Всі свої сили, всі знання, увесь досвід направлю на здійснення проектів пов'язаних із організацією системи української національної освіти в Росії (науково-методичний та інформаційний центр, щорічні семінари викладачів української мови, розробка підручників для російськомовних дітей в Росії, які вивчають українську мову спілка українських професійних вчителів Росії і т.д.), із створенням системи дитячо-молодіжного українського руху (союзи української молоді, молодіжні сльоти, фестивалі, спортивні братства, мовні табори тощо), з реалізацією українознавчих наукових програм і т.п.

Я йду спокійно, без будь-якої образи.

Я високо цінував і ціную сьогодні Вашу самовіддану працю. Бажаю Вам, мої дорогі співвітчизники, щастя, здоров'я, натхнення, успіхів та мудрості на благо України, на благо всього українського роду.

Ваш Василь Бабенко.

26.11.2005 р.

Матеріали, що містяться у цьому файлі, призначені лише для членів Рад ОУР та ФНКА УР, та не підлягають пересилці іншим особам або опублікуванню

Об'єднання      Объединение

українців               украинцев

Росії                              России

=====================================================================

Россия, 109028, Москва, Хохловский пер., 10, стр. 4

Тел.: +7 (095) 931-91-75, 118-91-92

Факс: +7 (095) 917-08-88, 118-91-92

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

====================================================================

№ 01д/9                                                                                                                             28.11.2005

Членам Ради ОУР та Ради ФНКА “Українці Росії”

Шановні друзі!

Надсилаємо проекти постанов Ради ОУР та Ради ФНКА “Українці Росії” з супровідними документами щодо звільнення В. Бабенка згідно поданої заяви від виконання обов’язків співголови та члена Правління ОУР та ФНКА УР.

Просимо до 10 грудня електронною поштою інформувати про Вашу думку щодо проектів постанов, письмовий текст відправити поштою на адресу: 109028, Москва, Хохловский пер., 10, стр. 4, Объединение украинцев России.

Голова Рад ОУР та ФНКА “Українці Росії”

                В. Дума

Проект

П О С Т А Н О В А

Ради Об’єднання українців Росії

від 15 грудня 2005 р.

Про звільнення В.Бабенка від виконання обов’язків

співголови та члена Правління Об’єднання українців Росії

1.       Звільнити В.Бабенка від виконання обов’язків співголови та члена Правління Об’єднання українців Росії згідно поданої заяви.

Проект

П О С Т А Н О В А

Ради Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії”

від 15 грудня 2005 р.

Про звільнення В.Бабенка від виконання обов’язків

співголови та члена Правління

Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії”

1.       Звільнити В.Бабенка від виконання обов’язків співголови та члена Правління Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії” згідно поданої заяви.

До проекту постанов Ради ОУР та Ради ФНКА УР

про звільнення В. Бабенка від виконання обов’язків

співголови та члена Правління

Об’єднання українців Росії та ФНКА “Українці Росії”

26 листопада 2005 р. до Ради ОУР та Ради ФНКА УР надійшла заява В. Бабенка про звільнення його від виконання обов’язків співголови та члена Правління Об’єднання українців Росії та ФНКА “Українці Росії” за власним бажанням.

В. Бабенко неодноразово розсилав без погодження з іншими керівниками ОУР і ФНКА УР, як цього вимагають Статути обох організацій, різного роду матеріали в офіційні органи та до українських організацій Росії.

Як стало відомо з інформації, що надійшла з України, 23 вересня ц.р. В. Бабенко таємно, без погодження з головою Рад ОУР та ФНКА УР В. Думою та співголовою ОУР та ФНКА УР В. Семененком, без реєстрації вихідних документів у встановленому порядку в журналі реєстрації надіслав листи міністрові закордонних справ України Б. Тарасюку та голові УВКР М. Гориню (додаються). Подібні листи сприяють неоднозначному ставленню до керівників ОУР та ФНКА, підривають авторитет федеральних українських громадських організацій РФ, справляють враження про неузгодженість дій керівництва цих організацій, викликають безпідставні підозри щодо розподілу коштів та інших неправомірних дій в ОУР та ФНКА УР.

Оскільки дії В. Бабенка розходяться з поняттям службової етики, свідчать про порушення статутних вимог ОУР та ФНКА УР і домовленостей, досягнутих після після IV Конґресу українців Росії,  закономірним фактом є заява В. Бабенка про звільнення його з посад співголови ОУР та ФНКА УР.

Додаток

 

 

P.S. Співголова  Об’єднання  українців Росії  та  Федеральної національно-культурної автономії “Українці Росії”  В.Я. Бабенко відмовився  від співпраці з керівними органами ФНКА  та  ОУР. Його вчинок зумовлений тим, що деякі керівники громадських організацій нехтують положеннями діючих Статутів  ФНКА та ОУР і чинного законодавства Російської Федерації про громадські об’єднання та Федеральну національно-культурну автономію, в частині колегіального та гласного керівництва громадськими організаціями і порядку  виборів  керівних органів.

Общественная организация                                 Громадська організація Республиканский национально-                                                                                  Pеспублiканський нацiонально-

культуpный центp укpаинцев                                  культуpний центp укpаiнцiв

Башкоpтостана                                                         Башкоpтостану

« К О Б З А Р Ь »                                                            « К О Б З А P »

450077, г. Уфа, ул. Ленина 56, тел.: (3472) 22-66-61, т\факс: 38-05-68, E-mail : Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., р / с -  40703810507390000088,  в  ОАО  « Социнвестбанк»   г. Уфы, БИК -  048073739,  к \ счет - 30101810900000000739, ИНН -  0274020697.

N  "17" грудня 2005 р.                                                                В Правління ОУР та ФНКА „Українці Росії” 

Надсилаю пропозиції щодо проектів Постанов Ради ОУР та Ради ФНКА  „Українці Росії”:

1.                      Проекти Постанов Ради ОУР та Ради ФНКА  „Українці Росії” мають стати предметом розгляду Позачергового об’єднаного Конгресу, так як Бабенко В.Я. обирався відкритим голосуванням, а діяльність його може бути тимчасово припинена згідно з заявою.

2.                      Додаток до Постанов та Листи Бабенка В.Я. має розглянути комісія з етики і винести своє рішення на розгляд  Позачергового об’єднаного Конгресу.

3.                      Практику інституту голосування шляхом опитування вважаю  допустимою  лише при вирішенні поточних, не принципових питань.

Я був одним з ініціаторів ( швидше одним з тих, хто  підтримав ініціативу ) щодо залучення п. В.Думи до керівництва українською діаспорою в Російській Федерації лише в якості  Голови Координаційної Ради  (  бо ми вже маємо прикрий досвід, коли обрали Головою Ради п. В. Кікілика, котрий обіцяв вирішення  усіх наших фінансових проблем, а натомість створив багато проблем для  ОУР ), хоча для більшості з нас він  (В. Дума )був людиною абсолютно невідомою, а його членство в Раді Федерації Російської  Федерації дехто розцінював, швидше, як негатив, а ніж позитив. Отриманий лист за підписом  Голови Рад ОУР та ФНКА „Українці  Росії” В.Думи  для мене є несподіваним  і не етичним з боку В.Думи.  Можливо  у  нас щось в Статуті помінялося, про що мені невідомо 

Голова  Республіканського національно-культурного центру

українців Башкортостану "Кобзар”       В.Б. Дорошенко 

Співголова ФНКА “УР” і ОУР Валерій Семененко

До Рад ОУР та ФНКА УР

ЗАЯВА

З метою удосконалення структури керівних органів Об’єднання українців Росії та Федеральної національно-культурної автономії українців Росії прошу розглянути і прийняти мою пропозицію про скасування в організаційній структурі ОУР та ФНКА УР посади співголови.

В. Семененко 

20.06.2006

Об'єднання        Объединение

українців                украинцев 

Росії                                России

============================================

Россия, 109028, Москва, Хохловский пер., 10, стр. 4

Тел.: +7 (495) 917-14-74, 931-91-75

Факс: +7 (495) 917-14-74, 917-08-88

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

=============================================== 

№ 01д/52                                                                                                   30.06.2006

Членам Правлінь ОУР та ФНКА УР

Шановні друзі!

До Рад ОУР та ФНКА УР звернувся В.Ф. Семененко з пропозицією про скасування в структурі ОУР та ФНКА УР посади співголови ОУР та ФНКА УР (лист додається).

Надсилаємо проект постанови Правлінь ОУР та ФНКА УР з цього питання.

Просимо поінформувати про наявність заперечень та зауважень щодо проекту постанови.

З повагою

Голова Рад ОУР та ФНКА УР                                                                В. Дума

Проект

П О С Т А Н О В А

Ради ФНКА українців Росії

Про звільнення заступника голови Ради ФНКА УР В. Семененка від виконання обов’язків співголови ФНКА українців Росії

У зв’язку з поданою В. Семененком пропозицією про скасування в структурі ОУР та ФНКА УР посади співголови ОУР та ФНКА УР, Рада ФНКА УР постановляє:

1.       Звільнити заступника голови Ради ФНКА УР В. Семененка від виконання обов’язків співголови ФНКА українців Росії.

Додаткова інформація:

Згідно офіційній інформації Об’єднаної прес-служби ФНКА УР ті ОУР на IV Всесвітній форум українців в Київ (18-20 серпня 2006 року) делегат від Російської Федерації Семененко Валерій Фокович вже прибув лише як співголова ОУР. Дивіться список делегації - rosdeleh.doc:

 

52.

Семененко Валерій Фокович 

Російське, співголова ОУР

Делегат

127204, Москва, 2 Северная линия, 19/1

499 767-86-43

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

45 07 712745

Василь Бабенко

Валерій Семененко

На світлинах: Культурний центр України в Москві – квітень 2005 р. Василь Бабенко. Валерій Семененко.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка