lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 "Не буде нічого російського": окупанти зруйнували єдиний музей поета Єсеніна в Україні

Російські загарбники знищують не лише українські культурні цінності в Україні, але й свої власні

Окупанти зруйнували єдиний в Україні музей, відкритий на честь російського поета Сергія Єсеніна. Він знаходився у центральному корпусі школи у Київському районі Харкова.

Про це розповіла вчителька російської мови та літератури, а також української мови Світлана Бредунповідомляє "Суспільне".

Росіяни випустили ракету у ніч на 2 червня. Вибуховою хвилею також вибило вікна у сусідньому навчальному блоці, частково обвалилися стіни.

Вчителька Світлана Бредун зізнається, що у цій школі вона пропрацювала понад 40 років. Тому коли побачила, що росіяни зробили із закладом – плакала.

"А що ще можна відчувати, коли це бачиш? Нехристі… На Благовіщення (25 березня) вони мені у квартиру гепнули, а зараз вони гепнули у школу. Так хотілося б, щоб побачили вони, ті "асвабадітєлі", від чого вони звільняють. Тепер у нас тут не буде нічого російського, нічого", – наголошує педагогиня.

З-під завалів зруйнованої школи рятувальники дістали чотирьох людей: чоловіка і трьох жінок. Ще одна жінка, на жаль, загинула під уламками бетонних конструкцій. Її знайшли на сходах, що ведуть у підвал. До слова, у шкільному укритті досі періодично ховаються місцеві, які проживають неподалік.

"Якби їм у вуха і в очі оце показати… Але я думаю, вони нічого не знають. Якби ж вони знали, вчилися так, як треба – то й мудрість була б своя", –  підкреслює Світлана Бредун, цитуючи українського поета Тараса Шевченка.

За словами ще одного місцевого мешканця, Ярослава, раніше у зруйнованій росіянами школі людям роздавали гуманітарну допомогу.

"Коли були бойові дії, сюди люди приходили отримувати гуманітарку – ось прямо тут, біля центрального входу. Коли почалися обстріли дуже сильні, бойові дії почалися інтенсивні, то у всіх школах ховалися звичайні люди, у підвалах. Військових я там ніколи не бачив, я сам ходжу сюди тренуватися на стадіон", – розповідає Ярослав.

Нагадаємо, за даними Міністерства культури та інформаційної політики, росіяни від початку повномасштабної війни знищили або пошкодили в Україні близько 370 об'єктів культурної спадщини.

Джерело

Від Редакції:

Ще один доказ давно доведеного життям факту фашизації російської держави. Коли б’ють ракетами по школам – це і є фашизм.

В.К.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

На світлинах:

  1. Зруйнована школа у Харкові.
  2. Так тепер виглядає шкільний музей російському поету Сергію Єсеніну у Харкові.
  3. РФ у такий спосіб "денацифікувала" школу.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка