lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Український журналіст Роман Цимбалюк виїхав із Росії

Єдиний акредитований в Росії український журналіст через загрозу особистій безпеці залишив країну

Акредитований у Москві український журналіст, кореспондент агентства УНІАН Роман Цимбалюк залишив Росію у зв'язку з загрозою його особистій безпеці. Про це він розповів українському телеканалу "Громадське". 

Загалом Цимбалюк працював в РФ 13 років, висвітлював події, пов’язані з судами над українцями, ставив гострі питання Володимиру Путіна на його щорічних прес-конференціях, останнім часом відкрито виступав у медіа з критикою Кремля, який розв’язав війну проти України.

За словами журналіста, він отримав багато сигналів, які попереджають його про те, що влада Росії, як він висловився, "взялася за нього". "За останні два місяці всі топові фігури "російських інформвійськ" передбачали мені різні проблеми, – розповів журналіст в інтерв'ю українському телеканалу. – Хтось хотів, щоб мене засудили, хтось казав, що я шпигую..."

Цимбалюк сказав, що ніколи не збирався залишатися в Росії, тому якщо він туди не повернеться, його це влаштує.

21 березня 2017 року московські поліцейські вперше затримали його, але за кілька годин відпустили. 18 листопада 2021 року його було внесено до топ-20 найпопулярніших українських блогерів.

Минулого грудня стало відомо, що російська влада стала тиснути на Цимбалюка, заважаючи йому займатися професійною діяльністю та ущемляючи його права на свободу вираження поглядів. Жодних офіційних повідомлень він при цьому не отримував.

  • Московська прокуратура 24 грудня 2021 року скасувала виклик українського журналіста, кореспондента агентства УНІАН Романа Цимбалюка у справі про порушення ворожнечі та ненависті до росіян. Про це повідомляє "РИА Новости" із посиланням на адвоката журналіста Миколу Полозова.
  • Адвокат розповів, що приїхав до прокуратури Центрального адміністративного округу, проте кабінет, до якого йому треба було з'явитися, було закрито. "Жодного з помічників прокурора не виявилося. А колега із сусіднього кабінету, інший прокурор сказав, що відсутній прокурор, вони знають про виклик, проте виклик був відкликаний кілька днів тому", – повідомив Полозов.
  • Він також наголосив, що ні його, ні самого Цимбалюка про скасування виклику не повідомили. Полозов відмовився відповідати на запитання, чи перебуває Цимбалюк у Москві чи у Києві, пояснивши це інтересами безпеки.

Джерело

На світлинах:

  1. Журналіст і блогер Роман Цимбалюк.
  2. Роман Цимбалюк завжди ставив Путіну гострі та незручні питання.
  3. Перша за останні роки прес-конференція Путіна, яка пройшла без участі Цимбалюка.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка