lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 «Іван Мазепа та Російська імперія»

У Торонто вийшла друком нова англомовна біографія гетьмана Івана Мазепи

«Ivan Mazepa and the Russian Empire» ( «Іван Мазепа та Російська імперія») Тетяни Таїрової-Яковлевої стала  першою  за останні 60 років англомовною   біографією одного з відомих європейських державних діячів кінця XVII - початку XVIII століття, гетьмана Івана  Мазепи, який керував Українською державою з 1687 по 1709 роки. Про це повідомляє сайт ciuspress.com.

Видання здійснене у  перекладі та перегляді авторкою  її російськомовної монографії 2007 р. (біографічна версія вийшла в світ під назвою «Мазепа» в серії «ЖЗЛ») як том 11 Центру українських історичних досліджень імені Петра Яцика при Канадському інституті українських студій  (СIUS) спільно з Університетською пресою McGill-Queen’s та Канадським інститутом українознавства Press.

«Ця книга, - йдеться в анотації, -  представляє оновлену точку зору на життя Мазепи, засновану на багатьох нових джерелах, включаючи архів Мазепи, який вважався втраченим століттями, поки його не відкрила Таїрова в 2004 р. Це цікаве дослідження також розкриває оригінальну картину української козацької гетьманської держави в історичний момент, що має критичне значення для України та для Російської імперії».

Про автора. Тетяна Таїрова-Яковлєва - історик, який спеціалізується на історії ранньомодерної України, зокрема, історії українського козацтва. Вона є професором Інституту історії та директором Центру українознавства Санкт-Петербурзького державного університету.

Замовити книгу «Ivan Mazepa and the Russian Empire» можна на: https://ciuspress.com/product/ivan-mazepa-and-the-russian-empire/?v=3943d8795e03

Олександр Гвоздик

На світлинах:

1. Обкладинка книги «Ivan Mazepa and the Russian Empire», видання 2020 р.

2. Обкладинка книги «Мазепа» в серії «ЖЗЛ», видання 2007 р.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка